Жена от Рудозем е 16-ят заразен с covid-19 в област Смолян

За първия констатиран случай на короанвирус на територията на община Рудозем, съобщи днес кметът Румен Пехливанов. Жената е жител на Рудозем, тя е в добро здравословно състояние, в последните няколко дни е била под домашна карантина, която сама си налага и не е контактувала с други хора.

Кметът на Рудозем обяви за СмолянБГвести, че жената е на около 50 години, докато чака пробата от няколко дни се е самоизолирала и е в много добро здраве. Контактувала е само със съпруга си, като не са излизали, а храна и лекарства им се носят до дома.

Положителният резултат за коронавирус е бил съобщен днес около обяд, с което на практика към 8 април тя е 16-ят заразен в областта. Полицията е проверила контактите и е доказано, че тя действително не е се е срещала с хора през последната седмица, увери Пехливанов.

"От днес започваме дезинфекция на целия район около къщата й, до края на седмицата ще се дезинфекцира масово цялата община", каза градоначалникът на Рудозем и допълни, че призовава съгражданите си да бъдат хуманни и съпричастни, както и че няма причина за паника, а трябва стриктно да се спазват наложените ограничителни мерки.
Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ма
    Мая Марчева
    2 0
    13:54, 8 апр 2020
    А, защо не споменавате истината как е заразена жената от Рудозем???
    Поради абсолютна неадекватност на лекарите от МБАЛ Смолян.
    Жената ор Рудозем е настанена в стая с друга жена, която е била с двойна бронхопневмония и постоянна фебрилност- абсолютно съмнителна за COVID- 19. И двете жени с в рисковата възраст над 60г. Що за некомпетентно поведение от МБАЛ Смолян. Къде и изолацията, която трябва да спазват!!!
Последни новини