Франция удължи карантината до 11 май

Френският президент Еманюел Макрон обяви, че удължава режима на стриктна самоизолация за целите на борбата с коронавируса до 11 май, предаде Ройтерс.

"През следващите четири седмици правилата трябва да бъдат спазвани", каза президентът в телевизионно обръщение към нацията.

Той заяви, че до 11 май Франция ще може да тества всеки гражданин, проявяващ симптоми на Ковид-19.

След тази дата ще започне поетапно отваряне на училища и детски градини.

"Епидемията започва да се забавя. Резултатите са налице", каза Макрон. "Но нашата страна не бе достатъчно подготвена за кризата. Ще си понесем последствията", добави президентът.

От четири седмици Франция е под карантина, на хората е наредено да си стоят по домовете и имат право да излизат само за да купят храна, да отидат на работа, да потърсят лекарска помощ или да тренират поединично.

Коронавирусът отне живота на 14 967 души във Франция, която е четвърта в света по брой жертви на Ковид-19. Потвърдените случаи на зараза са над 98 076 по официални данни.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ко
    Кой
    1 -1
    10:53, 14 апр 2020
    Този, техният настоящ президент, нали преди беше служител в банка, собственост на клана Ротшилд? Този е изменник и слуга на Антихриста!
    • Bb
      BB
      1 -1
      11:49, 14 апр 2020
      И той ли??? На мене ми казаха, че само, **** *******, бил слуга на дявола? Е, пак не съм бил концентриран в час по конспирация! Слаб ученик!
  • 2
    Ди
    ДИМО КЕЛЕША
    0 0
    16:05, 14 апр 2020
    Вируса ще съществува докато свърши мандата на боко роко
Последни новини