Великден през КПП пред църквата, дават на прокурор менте декларации за пътуване

Декларациите, които се подават на полицейските пунктове при напускане на областните градове масово са фалшиви. МВР е проверило 9312 от подадените такива и е установило сериозни проблеми. Повече от 600 са подали декларация, че отиват на работа във фирма, в която изобщо нямат трудов договор, а други 80 не само, че нямали договор, но и били регистрирани като безработни.

Това разкри главният секретар на МВР Ивайло Иванов на брифинг в Министерски съвет.

Той посочи, че данните ще бъдат предоставени на прокуратурата и че измамниците ще понесат санкции.

В случая обаче изобщо не е ясно дали става дума за отклонение от ограничителните мерки или за масово навлезли некоректни практики, признават от вътрешното министерство.

Иванов на няколко пъти призова българите към повече отговорност.

"На хората въобще не им пука. Свидетели сме на безотговорно поведение. Не искаме да наказваме, искаме да помогнем хората да запазят здравето и живота си. Те не разбират опасността. Вчера бе страшно на изходите на София", каза той и обясни, че масовата евакуация от столицата е заради четирите поредни почивни дни, в които повечето предприятия и държавни служители не работят.

Директорът на ГДНП Христо Терзийски подчерта, че ще бъде засилен контролът на близо 4000 православни храма по Великден и че те ще бъдат охранявани. През следващите дни се очаква засилено полицейско присъствие във връзка с противоепидемичните мерки. В тях ще се включат и катаджийски екипи, които ще следят за всякакви нарушения по Закона за движение по пътищата.

Шефът на пожарната Нинолай Николов посочи, че пред 28 големи църкви ще има денонощни дежурства с пожарни автомобили, които щели да подпомогнат колегите си от полицията. А директорът на СДВР Георги Хаджиев подчерта, че пред големите и масово посещавани църкви ще има КПП-та.

Да се опитаме да държим гражданите на разстояние от 2 метра, 

Източник: offnews

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ja
    Jack Bauer
    1 0
    12:07, 16 апр 2020
    Дайте на фатмаци власт и им гледайте сеира.
Последни новини