Парите, които правителството даде на ББР ще се използват само за справяне с икономическите последици от COVID-19

Днес, по настояване на министъра на финансите Владислав Горанов и след негов разговор с министъра на икономиката Емил Караниколов, се проведе заседание на Надзорния съвет на "Българска банка за развитие" АД, съобщи пресцентърът на Министерството на финансите.

Надзорният съвет на банката е възложил на Управителния съвет на ББР средствата от увеличението на капитала на банката да се разходват единствено за дейностите по изпълнение на приети от правителството мерки за подпомагане на малките и средни предприятия и определени групи физически лица за справяне с икономическите последици от COVID-19, изразяващи се в издаване на портфейлни банкови гаранции към търговските банки в страната.

Решението цели да се заяви категорично и недвусмислено пред българското общество, че средствата, предоставени с Постановление на Министерския съвет на Република България 52/26.03.2020 г. за увеличаване на капитала на ББР АД до 700 млн. лв. ще бъдат използвани единствено за подпомагане на икономиката във връзка с епидемията от COVID-19, в т.ч. за издаване на портфейлни гаранции към търговските банки, пише в съобщението.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Да
    данъкоплатец
    4 0
    23:25, 16 апр 2020
    А 75-те милиона, които хвърлихте на пеевски ?

Още новини

Последни новини