Новият офроуд прототип на Fisker не се нуждае от асфалт

Стартъпът за електрически коли Fisker на прочутия автодизайнер Хенрик Фискер обяви офроуд версия на своя електрически джип. През последните няколко години Фискер се опитва да стартира собствена компания за е-коли, след като първият му план през 2013 г. се провали. Преди две години Fisker обяви своя е-прототип EMotion с твърдението, че той може да измине до 600 км с един заряд. Това трябва да стане благодарение на собствената технология за батерии, разработена от компанията. По-рано тази година пък бе демонстриран още един прототип на име Fisker Ocean: електрически джип, за който компанията се надява да бъде първи в серийно производство. 

Това трябва да се случи през 2020 година на стартова цена от само 30 000 долара. Докато го чакаме, обаче Fisker обяви и трети вариант, който е предназначен за пресечен терен.

Той се нарича Force E и ще бъде „екстремна офроуд версия“, базирана на Fisker Ocean. Задвижването е 4х4, а мощността е еквивалента на 300 конски сили. Ключови компоненти като гумите, фаровете, калниците и покрива са допълнително оякчени. 

Офроуд моделът ще носи резервната си гума на специално място на предния капак, а не отзад, за да се освободи повече място за товари. Това е възможно, защото като електрически модел джипът на Fisker има повече място под капака заради липсата на двигател.  

Идеята изглежда добра, но имайки предвид, че това е третият прототип на Fisker, който не може да си купите, ще трябва да почакаме с крайната оценка.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини