84-годишна смолянчанка с множество заболявания оздравя от covid-19

84-годишна жена от Смолян оздравя от ковид инфекция и се прибра в дома си, след двуседмично лечение в смолянската болница.

Възрастната дама е с диабет, хипертония и сърдечна недостатъчност, въпреки това успява да се справи със заболяването и след две отрицателни проби в понеделник е изписана от инфекциозно отделение на болницата в областния град.

Катина Ангелова потърсила лекарска помощ при дерматолог заради тежък обрив в средата на април, лекува се в кардиологично отделение е преместена в инфекциозно заради положителен резултат от коронавирус.

Припомняме, че според информация на РЗИ кожният обрив е един от нетипичните симптоми на вирусната инфекция с Ковид -19, а след посещението си при дерматолог от доболничната помощ, инфекцията е предадена и на дерматолога. Катина е тествана в кардиологичното отделение, след като там е установен позитивен пациент, което налага проби с PSR и за останалите пациенти на отделението. Така се установява, че и Катина е инфектирана и в следствие на това е преместена в инфекциозното отделение. Въпреки огромния риск за жената-напреднала възраст и множество сериозни заболявания, тя е излекувана и вече е у дома си за радост на близки и удоволетворение на лекарите, които са положили грижи за нея. 

До момента няма лекар, медицинска сестра или санитарка в болницата в Смолян, които да са отказали под някаква форма да лекуват и да се грижат за пациент с коронавирус, обяви директорът на здравното заведение в Смолян д-р Марин Даракчиев.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини