“Доза щастие“ с премиера на 17 май по HBО и в HBO GO

„Доза щастие“ е най-новото заглавие, което HBO България добавя в селекцията си с български филми. Премиерата на филма на Яна Титова по автобиографичната книга на журналиста Весела Тотева е на 17 май от 21:00 часа в HBO, като ще бъде достъпен за гледане в HBO GO още от сутринта на същия ден. Заглавието е 24-то в колекцията на HBO, която дава възможност българско кино да бъде достъпно за гледане легално, както у нас, така и в бившите югославски републики.

„От самото начало, когато решихме, че се захващаме с историята на Весела Тотева, за всички нас беше повече от ясно, че това не е просто филм - това е нашата мисия, нашата кауза. Фокусът ни винаги е бил филмът да достигне до колкото се може повече хора. Вярваме, че историята на Весето, ще промени животи, ще събуди духовете и ще развълнува зрителите. Щастлива съм, че малко след като спря да се върти в кината, филма ще може да бъде гледан и на онлайн стрийминг от още по-широка аудитория, защото си заслужава, тази история да бъде преживяна.“,  споделя Яна Титова, като режисьор на филма.

HBO вижда потенциала на „Доза щастие“ да бъде добавен в селекцията с български заглавия у нас още с премиерата му на голям екран. Това успява да стане факт само 6 месеца след нея и е израз в подкрепа на каузата и посланието на филма и екипа, който стои зад създаването му. През платформата HBO GO той ще достигне до още повече зрители и ще може да бъде гледан за първи или за пореден път. Младите хора предпочитат да гледат на стрийминг, а именно и за тях този разказ е въздействащ и поучителен.

„Филмът ще бъде излъчен и достъпен и извън границите на България и съм сигурен, че общочовешките му послания и кауза ще бъдат еднакво добре приети и от аудиторията там.“, коментира Димитър Нойков, представител на HBO за България. „Доза щастие“ ще достигне и до ползвателите на HBO GO в Хърватия, Сърбия, Словения, Черна гора, Босна и Херцеговина и Северна Македония. Премиерната дата за тези държави е същата. Това е и един от мотивите за създаването на тази селекция - да се даде възможност на публиката да получи достъп до съвременни български филми не само у нас, но и да е предпоставка за популяризирането на нашето кино извън границите ни.

Зад филма на Яна Титова стоят продуцентите Алек Алексиев и Ники Стоичков, които подхождат към проекта не по-малко емоционално. За Алек “Доза Щастие” е пътят, който добавя смисъл към същестуването ми. Това е най-важният филм за мен, който се превърна в повече от кауза.“, а Ники споделя, че “Доза щастие” му е донесъл огромни дози вълнение, смисъл и незаменими приятелства. „Тази история ме хвана за гърлото от момента, в който прочетох сценария и продължава да ме държи и до днес.“, допълва той.

"Доза Щастие" заинтригува публиката и в чужбина със специалните си кинопрожекции през зимата, както и такива в различни градове в страната. Личната инициатива за превенция и информираност за проблемите със зависимостите сред младите хора на Весела Тотева продължава да бъде развивана от фондацията, основана от нея през 2017-та, „От другата страна“, от дъщеря й Валентина Каролева, подкрепяна от Александър Алексиев и Александър Каролев.
Продуценти на "Доза Щастие" са Александър Алексиев и Николай Стоичков с компанията им NO BLINK Studio в копродукция с bTV Studios, b2y, BrodFIlm, DreamTeam и REASON8. Това е пълнометражният дебют на Яна Титова, която е сценарист и режисьор на лентата. Оператор е Мартин Балкански.  „Доза щастие“ е с участието на Валентина Каролева, Димитър Николов, Ирмена Чичикова, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Алек Алексиев, Силвия Лулчева, Лидия Инджова, Ая Алексиева, Васил Бинев, Цветан Алексиев, както и Стефан Вълдобрев, Илка Зафирова и Филип Аврамов и Стоян Дойчев.

В селекция на HBO „Предложения от България“ има общо 24 заглавия: „Доза щастие“ (17 май), “Ирина“, Възвишение“, „Източни пиеси“, „Маймуна“, „Никой“, “Дамасцена: Преходът“, „Докато Ая спеше“, „Подслон“, „Дзифт“, „Love.net”, “TILT”, „Граница“, „Събирач на трупове“, „Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син“, „Прелюбодеяние“, „Отчуждение“, „Обърнатата елха“, „Писмо до Америка“, „Каръци“ и документалните „Чия е тази песен?“, „Хотел „Рай“, „Бетонни фараони“  и „Пощальонът“.

Филмите могат да се гледат онлайн по всяко време с достъп през стрийминг платформата. Предложенията от България на HBO дават възможност повече зрители да могат да гледат легално качествени български продукции онлайн, след като вече не са достъпни на  голям екран.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини