Войната започна: Кино студия срещу кино салони

Odeon Cinemas е поредната верига, която постави забрана за излъчване в своите кино салони на ВСИЧКИ филми на Universal Studios, включително „Бързи и яростни 9“.

Преди това Universal съобщиха, че разчупват традицията и няма да излъчват някои филми в кината, а директно ще ги правят достъпни за стрийминг или купуване от вкъщи.

Президента на веригата кина AMC Theatres (най-голямата верига кина в света, която е и собственик на Odeon) потвърди: Във всичките над 1000 франчайз партньора по света след повторното отваряне (в края на COVID-19 пандемията), филми на Universal НЯМА ДА СЕ ИЗЛЪЧВАТ!

„Тролчета: Турнето“ е най-касовия от цялата  поредица. Той бе плануван за кино показ, но замина директно за стрийминг от вкъщи.

Филмът излезе преди по-малко от месец и донесе над $100 млн, за наемане от вкъщи. Цената е $19.99! Той регистрира над 5 млн. наемания на платформи, като Apple TV и Amazon Prime Video.

Universal получават много по-голям дял от стриймингът, отколкото от боксофиса в кината. Това означава, че заглавието е направило толкова пари, колкото първия филм, който мина по кината. Само през 2021г. от студиото предстоят „Бързи и яростни 9“ и „Джурасик свят 3“.

Със спирането на кината, филмовата индустрия е възможно да замине директно към… Netflix.

Кината винаги са имали прозорец от поне три месеца, преди филмите да атакуват всякакъв друг формат.

Източник: cineboom

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини