Apple продължава да бъде финансов звяр

Apple отчете своите печалби през второто тримесечие, които демонстрираха, че услугите на apple са не толкова скрития и печеливш коз на гиганта. Въпреки въздействието на COVID-19 върху нейната верига за доставки и търговията на дребно. Apple отчете приходи от 58,3 милиарда долара - достатъчно за ръст от 1% спрямо този период миналата година - и печалба на акция от 2,55 долара. Анализаторите са очаквали приходи от 53,8 милиарда долара и печалба на акция от 2,23 долара, твърди Bloomberg.

„Въпреки безпрецедентното глобално въздействие на COVID-19, с гордост съобщаваме, че Apple отбеляза растеж за тримесечието, воден от абсолютен рекорд за услуги и такъв за носими устройства“, заяви главният изпълнителен директор Тим Кук в прессъобщение. „В тази трудна среда нашите потребители зависят от продуктите на Apple, за да бъдат свързани, информирани, креативни и продуктивни.

През февруари Apple предупреди инвеститорите, че няма да изпълни очакванията си за печалба от изтеклото тримесечие поради ограниченото предлагане на iPhone по целия свят и намаленото търсене на своите продукти в Китай в разгара на огнището там. Кук отбеляза, че продажбите на хардуер са спаднали, с изключение на носимите джаджи. AirPods и Apple Watch са основната причина тази част от бизнеса на Apple да достигне до ръст от 23% на годишна база.

С намалението на повечето продажби на хардуер Apple трябваше да се надява, че бизнесът с услуги (включващ Apple TV Plus, Apple Arcade, Apple Music и други) ще бъде водещ през това тримесечие, тъй като толкова много хора прекарват по-голямата част от времето си у дома. И това се оказа вярно, като услугите постигнаха рекордни приходи за всички времена от 13,3 милиарда долара. Преди година това число беше 11,5 милиарда долара.

Търговски магазини на Apple в Съединените щати и други части на света - с изключение на континентален Китай и един в Южна Корея, които вече са отворени – остават затворени от средата на март, докато здравните служители продължават да призовават хората да следват социалното дистанциране.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини