Две кражби на леки коли в Златоград и Доспат, задържани са три момчета

Два случая на противозаконно отнемане на МПС са регистрирани през изтеклото денонощие. И двата случая са извършени от младежи, сред които и непълнолетни.

На 04.05.2020г. в РУ-Златоград е започнато досъдебно производство, след като „Опел Корса“, оставен на ул.“България“ в Златоград е изчезнал. Неизвестно лице е отнело лекия автомобил, собственост на 49-годишна жена от града. Отнетият автомобил е намерен сутринта около 06 часа на същата улица, след като е бил повреден при сблъсък в ремарке за лек автомобил "Еклес сапфир" с пловдивска регистрация, собственост на 23-годишна пловдивчанка. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ-Златоград. Извършен е оглед, а щетите са в процес на изясняване. От незабавно предприетите оперативно – издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че евентуални извършители на деянието са М.Д. на 18 години от Златоград и 15-годишен негов съгражданин. Двамата са задържани за срок до 24 часа.

Същия ден 04.05.2020г., около 01:00 часа на пътя с.Барутин-гр.Доспат, при извършена полицейска проверка на лек автомобил „Дачия Логан“, със смолянска регистрация, собственост на 30-годишен мъж от Доспат се установява, че водачът - Д.Д. на 16 години от с. Барутин е неправоспособен. В хода на проверката се установява, че автомобилът е отнет от собственика, без негово знание и съгласие. По случая е образувано досъдебно производство. Наред с това, на неправоспособния водач е съставен акт за установяване на административно нарушение, отнето е свидетелството за регистрация на МПС и регистрационните табели на автомобила. Работата по случаите продължава.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини