Извънредното положение не е ефективно заради некомпетентността на правителството

Във вторник, 5 май, Слави Трифонов даде интервю за БНР, в което обясни, че все още не е лидер на партията "Има такъв народ", защото това ще стане след регистрирането ѝ, а то ще е след отпадането на извънредното положение. ТВ водещият говори и за задочния си спор с премиера Борисов и коментира думите му, че някои "тулупи" спят до късно и после пишат коментари срещу него в социалните мрежи.

Има много хора, които работят до късно. Аз така работих години наред и ми беше обърнат графикът. Има и други хора като мен. Но премиерът не е имал това предвид. Той е имал предвид нарицателно за хора, които задават неудобни въпроси. Нарече ги тулупи, не знам защо, доста просташко е това.

Значи, ако задаваш неудобни въпроси на премиера, си тулуп. Да, аз съм тулуп.

Като гражданин мисля че има някои странни неща: обявяване на пандемия при 31 заразени и свалянето й при над 1600 - това ми звучи странно. Мисля, че трябва да има цели и те да бъдат изпълнени, особено в такава критична ситуация. Тогава хората ще са спокойни, че са положени необходимите грижи. Но когато е хаос, единият ден да имаш маски, после да нямаш, после пак да имаш, правила, които само затрудняват начина на живот... Едно поведение тип: ще има трупове по улиците, няма да стигнат чувалите, ще дойде адът, детските площадки ще се превърнат в морги - това е изключително непрофесионално, неморално, хаотично. Моето мнение като гражданин е такова.

Аз спазвам правилата, защото смятам, че законите и правилата трябва да се спазват. Добър, лош - такъв е министър-председателят.

Но като гражданин имам право да се съмнявам в това извънредно положение,

то не донесе ефективност заради непрофесионалното и хаотично поведение на властимащите. Непрофесионализмът и некомпетентността водят до хаос. Аз не оставам с впечатление за компетентност на сегашното правителство и премиера. Особено в такава критична ситуация. Според резултатите те са под всякаква критика.

Ефектът от появяването всеки ден на ръководителя на щаба ген. Венцислав Мутафчийски е да се чувства обществото като в казарма - спазваш правила, но псуваш. Днес всички са като на уволнение.

Ген. Мутафчийски е преди всичко лекар и Хипократовата клетва е по-важна и много по-градивна от клетвата на един войник. Да даваш живот и здраве е много по-специално и важно от това да носиш смърт - каквото правят военните. Така че генералът се е объркал! Хареса му да е с униформа, хареса му да издава заповеди, но трябва да е щастлив, че е лекар!

Много хора са ядосани, че са останали без работа

и тепърва ще има ясен ефект от извънредната ситуация, който ще касае всеки гражданин. И тогава ще стане ясно дали това си е струвало, дали е било правилно, дали е трябвало да има такова отношение - като на овчар към стадо, каквото беше поведението на министър-председателя и на правителството. Това тепърва ще става ясно.

Този микроскоп, който представлява това извънредно положение, ще покаже всички дефекти, а той ясно ги показа - и на здравната система, и на нас като спазващи правилата, и на хората, които ни управляват. Изводите тепърва ще стават ясни.

Мисля, че армията е добра, но генералите не стават! Българинът даде добър урок на управляващите, че може да е организиран, а те издават хаотични заповеди.

БСП работеха заедно с ГЕРБ, когато ставаше думи за субсидии и пари.

Нямат основание БСП да се сърдят! Те подкрепиха Бойко Борисов и ГЕРБ, което ги прави същите - те са от едната страна на една монета.

Цялото интервю чуйте тук.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ве
    Велев
    6 -6
    10:05, 7 май 2020
    Ако някой си направи труда да сметне разходите от този експиримент ще се види, че са колосални, само за България ще бъдат над 3 млрд. а за целия свят не ми се смята. От тях минимум 10% отиват при партиите и политиците. Ето защо всички правителства по света имат интерес да раздухват проблема. А на първо място по интерес са Светавната банка и МВФ. След като си раздадат кредитите, пандемията ще изчезне, но ние ще обеднеем още по-вече, с голяма безработица и орязани права. Лесно управляеми и послушни хора.
  • 2
    Пе
    Петева
    4 -5
    10:28, 7 май 2020
    Провериха ни дали ще се подчиняваме на всяка глупост която измислят. Мисля че те направиха успешен експеримент.Първо всяват страх и ни изкарват акъла после ние сами почваме да правим каквото те искат. Помните ли 11 септември и кулите. От тогава летищата се промениха и всички са страшно проверявани и претърсвани.И до сега не е ясно дали не го направиха нарочно. Е, сега толкова ни е страх от зараза че даже и като ни кажат че всичко е отминало пак ще гледаме много, много да не сме е калъбалъка. Ще предпочитаме да си стоим в къщи от страха от заразата. Няма да протестираме например на улицата. Ще си говорим през фейсбук, който те отдавна контролират както си искат. Ще стане така че няма да можем да сваляме правителства, ще ни е страх. Не знам какво още ще измислят, но съм сигурна че ще искат да ни сложат и чипове. Това е пътя към пълния контрол уважаеми граждани. Нищо случайно няма не се заблуждавайте. Не знам дали някога ще раберем нарочно ли пуснаха коронависруса или само използваха момента и се възползваха от страха ни.
Последни новини