НФСБ: Една седмица безплатно море за всеки осигурен българин

Безплатно море за 2020 и подкрепа на туризма - това предлагат от НФСБ със своите законови предложения. НФСБ внесе законопроекта със свои мерки за спасяване на туризма, одобрени от Коалиционния съвет на 28 април, съобщават от партията.

„Считаме, че българският туризъм трябва да бъде спасен от българската държава и българските граждани“, заявява лидерът на НФСБ Валери Симеонов. 

Сред идеите са вече оповестените талони (ваучери) в размер на 210 лв. за 7-дневна почивка за всички социално осигурени работници и служители като пряка мярка за подпомагане на вътрешния туризъм. Ваучерите ще важат и за 2021 г. По 100 лв. за всеки ученик за зелени училища, културни и спортни мероприятия.

Също така плажни принадлежности по цени, намалени минимум с 50% или безплатни срещу намаляване на концесионната такса от 50 до 100 %. Възможност за намаляване или отмяна на туристическия данък от Общинските съвети на курортните общини след отмяна на извънредното положение. 

От НФСБ предлагат още предимство за безвъзмездна финансова помощ от 3 до 10 000 лв. и друго безвъзмездно финансиране за хотелиери, ресторантьори, туроператори и туристически агенти. Освен това удължаване срока за завършване на строителството по националните курорти за подготовка на туристическия сезон, както и удължаване срока за възстановяване на плащания или ползване на туристически услуги от туроператорските фирми до една година като антикризисна мярка за спасяване на бранша.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Та
    тараба
    10 0
    11:10, 11 май 2020
    Патриотарът прибра доста рушвети в името на България.
  • 2
    Dd
    dd
    5 0
    12:27, 11 май 2020
    Български политик е някой,който става сутрин и гледайки се в огледалото измисля нови простотии,които да спусне на оФцете.
    А те си кютат добичетата!
  • 3
    Да
    Да бе
    3 0
    14:57, 11 май 2020
    "Дайте да дадем."Да напълним джобовете на мутрите по Фекаломорието,а те пак ще ни дерат за паркинг,шезлонги и чадъри.Не съм съгласен моите пари да отиват при тези които о-с-р-а-х-а красивите ни плажове с бетон и кичозни хотели в стил мутробарок.Доста от хората си използваха принудително отпуските покрай кризата,така че това е поредната кражба,нашите пари да отидат при вашите хора.Да ги дадат тези пари на пенсионерите,те имат повече нужда от мутрите.
  • 4
    12
    123
    1 0
    17:39, 11 май 2020
    Не лъжете хората с измислени от вас схеми за кражба на пари.Ако сте истински ще дадете парите на хората и те знаят как да ги похарчат.Така с нашите пари храните нашите душмани по морето-българските мутри и крадци.Те пак ще ни дерът по други начини с паркиране с малки порции и развалени храни.С чадърчета и с незнайни хитрости.Няма никога да ида на нашето лайноморие да ме лъжат и крадът и те гледат в очите нахално и присмехулно.
Последни новини