Пингвини минават на пръсти край морски слон (видео)

Кралските пингвини са добре познат симпатичен образ от научно-популярните филми. Но не е така с техните малки. пилетата са толкова възхитително кафяви, колкото и еднакви по цвят и форма. Видеото на PBS Nature разказва как родителите им трябва да преминат край морски слон (най-големият вид тюлени), за да достигнат до потомството си. Възрастните се връщат след дълга раздяла със своя улов.

Когато тюлените се успокояват и за одрямват на припек, това е възможността, от която се нуждаят върволицата пингвини. Най-безопасно е да преминат на пръсти. Дотук добре. Или може би не е толкова добре. Един пингвин се спъва, един тюлен се надига ръмжейки. И все пак върволицата пингвини успява да премине.

Но това е лесната част. Сега всеки от пингвините някак си трябва да намери собственото си пиле сред всичките идентични пилета, скупчени и поклащащи се заедно. На пръв поглед това е невъзможна задача.

Особено след като пилетата им са се променили толкова много през последните четири месеца. Но родителите имат решение. Те викат и се надяват, че малкото им ще отговори. Викането на всеки родител е уникално. Когато го разпознае, малкото не може да сдържи вълнението си. След толкова дълго отсъствие, това е момент, който си струва да се отпразнува. Най-сетне храна.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини