Спокойни празници и за служителите на полицията в Кърджалийско

Без тежки произшествия и нарушения на обществения ред преминаха празничните дни в област Кърджали. Две са катастрофите – без пострадали. При специализирани операции в областта са били проверени 607 моторни превозни средства. За констатираните нарушения на ЗДВП са съставени 63 акта и 355 фиша, връчени са 207 електронни фиша. 257 са заснетите клипове са превишена скорост, за които ще бъдат съставени електронни фишове. Трима водачи са били установени да шофират след употреба на алкохол под 1,2 промила, на други трима временно са отнети свидетелствата за правоуправление за неплатени глоби. Засечен е един неправоспособен водач при проверките, а един отказал тест за алкохол. В хода на операциите са съставени 9 фиша по Наредбата за опазване на обществения ред на община Кърджали, 3 акта по Закона за българските лични документи и 1 акт по Кодекса за застраховането. Две са образуваните досъдебни производства по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс за нарушаване на задължителната карантина. Предписанията на здравните власти не са спазили 45-годишен от Кърджали и 19-годишна от Джебел.

Две са пътните произшествия през почивните дни, няма пострадали. 31-годишен водач на „БМВ“  при движение с несъобразена скорост загубил контрол над управлението и напуснал пътното платно. Тестът за алкохол на шофьора отчел 0,51 промила, издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Произшествието станало на 23 май около 16,30 часа в района на разклона за гр.Джебел. Също при движение с несъобразена скорост 26-годишен с „БМВ“ ударил паркиран лек автомобил „Пежо“ в района на хижа край Момчилград около 1 часа на 25 май. Водачът напуснал мястото на произшествието и бил установен минути по-късно. Резултатът от алкохолната му проба е 0,99 промила. Произшествията са обработени по административен ред с актове по ЗДвП.

         Екип на пожарната служба в Кърджали отстранил паднало дърво на улица в града след подаден сигнал на 25 май около 13,30 часа.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини