Не дават храна за уикенда от Млечната кухня

Претенция на майка относно заявката за храна от Млечната кухня изуми директорка на хасковска детска градина.

Младата хасковлийка, пожелала анонимност, поискала да си заплати 3 купона за храна, която да получи в петък от млечната кухня в 15-та детска градина „Слънце“, за да може да си храни детето включително в събота и неделя. Това обаче й било отказано, жалва се тя пред Haskovo.net.

Потърсихме коментар от детската градина, а въпросът изуми директорката Анна Йорданова. Тя беше категорична, че на дете се полага по един купон в работен ден, като една част от сумата плаща родителят, а остатъкът се поема от общината.

„Хранителните качества и енергийната стойност на храната са годни за деца в деня на нейното приготвяне, тоест в деня на предлагането й“, категорична беше Анна Йорданова.

Тя беше изумена от желанието на майката да нахрани детето си в неделя с храна от петък. Уточни, че на дете се пада по един купон на ден и условието важи не само за детска градина „Слънце“, а навсякъде.

От община Хасково уточниха, че купонът за храна за Млечната кухня струва общо 1.70 лева, като родителят плаща 1.50 лева, а кметството поема остатъка от 0.20 лева.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

 • 1
  Та
  татко
  40 -4
  15:56, 29 май 2020
  тази майка да вземе да сготви не да претендира да храни дете с тридневна храна. мързел и претенции неочаквано добра комбинация
 • 2
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Го
   готвачката
   24 -7
   16:05, 29 май 2020
   Браво на вашата приятелка значи и е все едно с какви бъркочи тъпче детето си важното е да не готви. Евалла. Другия път за вземе от понеделник за неделя да е сигурна че има манджи и да си вее оная по центъра
  • Ма
   Майка от Орфей
   10 -3
   21:51, 29 май 2020
   Госпожо, тази млечна кухня има правила,които се спазват и ние майките трябва да се съобразяваме с тях.Отностно персонала искам да знаете,че е дългогодишен(това накратко означава,че си върши перфектно работата).Никой не е длъжен да ви забавлява ,докато разливат на вашето дете храната,защото ви е крив света или явно сте конфликтна,мързелива или злобна личност.Престанете да се заяждате с персонала или да се оплаквате от какво ли не.Неможе да се дават повече от 1 купон на дете.Ако неможете да готвите има заведения за бързо хранене.
   Аз и още 5-6 майки само ходехме заради всички вас да ви издействаме удобството на тази млечна кухня да заработи,а вие наготовото пак нямате благодарност,и продължавате да мрънкате за какво ли не.Вместо да си сготвите или да обърнете внимание на детето си,престанете да притеснявате тези,които правят нещо за вашето дете и да вдигате целият град на крак,за да сте обект на внимание!!!Неблагодарници!
 • 3
  Св
  Светла
  10 -3
  16:07, 29 май 2020
  Да, и аз когато вземах храна от кухнята преди 2 години беше същото. Не ми даваха 2 купона за петък. Или пък примерно имаше храна, която детето ми харесваше и друга, която не ядеше, тогава трудно се опитвах, но се снабдявах с 2 купона за ден. Примерно моето дете не обичаше рибата, която даваха мисля, че сряда. Но не ги упреквам от Ръководството, все пак и ти планират нещата. Но сега като се замисля какво им пречи да я планират, след като си купувахме купоните предварително. По мое време купони се купуваха всеки петък за следващата седмица. Купонът струваше 1,50лв. и бях много доволна. За 1,50лв. 3 бурканчета с храна.
 • 4
  Ми
  мира
  7 -1
  17:22, 29 май 2020
  Аз пък без проблем си вземам в петък 2 купона от млечната кухня на 20 градина Тази директорка изобщо не я вълнуват такива работи като 15 градина
  • Ва
   Васка
   6 -3
   17:26, 29 май 2020
   Леля Мария в 20гр даваше храна в 1ч и без купони срещу 1лв за нейна сметка за да не изхвърля храната
 • 5
  Ди
  Дидка
  6 -7
  17:32, 29 май 2020
  В Орфейската градина се назначава персонал без подбор и да имаш курс за пом възпитател не можеш да заемеш там място затова не сте доволни от обслужването в градината
 • 6
  Йо
  Йово
  5 -12
  17:38, 29 май 2020
  Защо пък майката да не вземе 2-3 купона .Тя си ги... Виж коментара
  • За
   Защото така трябва
   16 -1
   18:01, 29 май 2020
   Уважаеми Йово,
   "Млечна кухня" е услуга, субсидирана от държавата и общината и идеята е, че така се осигурява здравословна и разнообразна храна за детето. По този начин се подпомагат младите семейства с деца до 3 години, които не ходят на градина. За тези, които ходят пак държавата и общината подпомага домакинствата, като в Хасково родителите плащат само по 1 лев за ден посещение на детето в институцията.
   Всичко това се случва при спазване на строги правила и ред проверки от различни институции.
   Не е въпрос на желание или нежелание от страна на персонала в градината, а на правила, които имат задължението да спазват.
 • 7
  Fb
  fbfdgfd
  17 -2
  19:09, 29 май 2020
  Ба си мързеливото племе станахата повечето.Мързи ги да готвят мързи ги да чистят мързи ги да си изхвърлят боклука пространствата между блоковете са станали кочини всички се хвърля през балкона ..Лошото е че повече вече ги мързи и да мислят сиво вещество цък а претенциите до небето.
 • 8
  /мм
  7 -5
  20:01, 29 май 2020
  МОЯ ХАСКОВО НЕТ добре да си вършат работата и да проучат явно директорката на е запозната прави всичко на нейна глава а как може на служителка от градината която има внуче да си купува двоен купон за петък
 • 9
  Ле
  Лени
  12 0
  00:52, 30 май 2020
  Чета и не вярвам на очите си. Мили мами,защо не използвахте времето на двумесечната карантина да се научите да готвите, да разберете какво обича вашето дете? Нима има нещо по - хубаво от домашно приготвената храна? Нима вашите родители са се редили на млечна кухня? Обвинявате всеки друг, но не и себе си, че детето няма какво да яде събота и неделя. Бъдете пример за децата си, че може един ден да се наложи те да ви гледат.
 • 10
  Гр
  Гражданин
  5 -2
  14:33, 30 май 2020
  Моля,сайта Хасково нет да не занимава обществото с дребнотемие, с глупави доноси на безработни и мързеливи майки и с неверни и непроверени новини за детските градини, а да обърне внимание на много важни въпроси, като скъпата и негодна за пиене вода в Хасково, високите данъци и работата на общинския съвет.
  Също така да обърне внимание на компетентността на журналистите си, които не могат да напишат грамотно една статия и да не забравят , че в България действа Закон за електронните съобщения.

Хороскоп за 13.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Наложете си да мислите позитивно и гледайте оптимистично на живота. Съдбата ще ви предложи възможност за излизане от положението, в което сте, стига да проявите активност и да не спирате в развитието си. Заниманията ви ще са ползотворни и ще се справите в деликатна ситуация, без да се натоварвате излишно.
13 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В много добра форма сте днес и нито за миг няма да мислите за почивка. Имате вдъхновение за работа, тъй като стъпка по стъпка се осъществяват плановете ви. Това ви дава ново самочувствие да се захванете с други отговорности.
13 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Водени от вътрешното си усещане за нещата, ще работите, като не пренебрегвате обективните условия край себе си. Ще напреднете бързо, ако прагматично включите в работата си и хора, чиито разбирания са близки до вашите. Общата енергия и интереси ще осигурят по-високи доходи на всички ви.
13 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
13 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
За бизнесмените денят ще е успешен, ще реализират финансови сделки и ще придобият власт над други активи. Характерно за всички от знака е, че без да се отказват от заявените участия, ще проявят активност и в други форми на изява, в бизнеса, в творческите форуми и лични задачи. Бъдете последователни и ще успеете.
13 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Забележителните ви организаторски способности с пълна сила ще се проявят днес в момент, когато всички погледи са обърнати към вас. Това е шанс да демонстрирате самообладанието си и чувството за отговорност. Насочете усилията си в затвърждаване позициите на екипа ви, като не се страхувате да бъдете безкомпромисни, когато това се налага.
13 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте в стихията си. Неудържими сте и се изявявате в различни сфери. Моментът е много подходящ да започнете работа по осъществяването на своя идея. Добре е да отделите повече време за проучвания. В случая добрата подготовка ще се окаже решаваща за окончателния ви успех. Получавате добри новини от приятели, в момента са далеч от вас.
13 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес сте по-жизнени от всякога. Артистичността и чувството ви за хумор забавляват околните и печелят симпатиите им. Вашият партньор обаче има нужда по-скоро от привързаност, отколкото от шеги.
13 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Няма да ви липсват емоции от всякакъв характер, но ще постигнете замисленото. Наясно сте с това какво искате и как да го постигнете, а това никак не е малко. Не се задълбочавайте върху това кой какво е казал, изпращайте положителни сигнали към всички и ще се почувствате добре.
13 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете концентрирани днес, в противен случай може да пропуснете нещо, за което ще съжалявате впоследствие. Помагате на близък приятел да се справи със свой проблем. Умеете да правите компромиси, от което зависи и разбирателството ви с околните. Ако сте в постоянно движение днес, осигурете си достатъчно спокойствие вечерта.
13 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите и притесненията ви ще се окажат напразни. Работата ви е в ход и ще постигнете напредък в областта, която ви интересува. Интимните ви желания ще се удовлетворят, но бъдете по-смели. Проблем, който не търпи отлагане ще намери своето решение, с което ще удовлетворите всички заинтересовани.
13 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Водени от амбициите си ще работите за собствения си просперитет, дори и това да не се харесва на някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Виталността ви ще привлече личност, която от дълго време храни романтични чувства към вас. Това ще ви разнообрази, а за някои означава и нова връзка.
13 юли 2020
Последни новини