Читалището в Смилян подарява книга на малките читатели

По повод старта на третото издание на Националната седмица на детската книга от 1-ви до 7-ми юни 2020 г. НЧ "Проф. д-р Асен Златаров 1927" - с. Смилян обявява инициативата "ПОДАРЯВАМЕ ВИ ДЕТСКА КНИГА, А ВИЕ НИ Я РАЗКАЖЕТЕ!"
Първата част от инициативата ще се проведе на 31 май, когато от 11.00 ч. до 13.00 ч. читалището ще подари книга на всички желаещи млади читатели. "Книгите са дарение от смолянчанката Мария Бабаджанкова и ще бъдат изложени на маси пред централния вход на читалището. Всеки, харесал си заглавие, ще трябва да прочете един параграф от книгата на глас. Ако детето не може още да чете, придружаващият го родител ще прочете пред останалите присъстващи родители и деца един параграф от избраната от детето книга." Това казва секретарят на читалището Илия Годев.
Втората част на инициативата предвижда децата, получили подарък книга, да участват с видеа как разказват прочетената от тях книга.Те трябва да изпратят линк с видеозапис на прочетената от тях книга на имейла на читалището chitalishte_smilyan@mail.bg до 16.00 ч. на 5 юни 2020 г. От читалищното ръководство ще публикуват видеата на страницата на читалището на адрес:
https://www.facebook.com/chitalishteSmilyan/.
Тримата най-добри и най-атрактивно разказали съдържанието на книгата-подарък ще бъдат отличени със специални награди следващата неделя - 7 юни от 11.00 ч. на откритата сцена пред читалището в Смилян. Кът с книги-подаръци ще има и за родителите.

СмолянБгвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини