Хора, излъгаха ни малко с коронавируса... И сега какво се случва?

На 15-ти юни изтича извънредното положение и всички мерки ще паднат. Ще останат само социалните мерки и мярката 60/40. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов преди редовното заседание на Министерския съвет. Еха. Карантината мина. Криво-ляво започнахме да влизаме в нормалния си ритъм на живот. Казвам криво-ляво, защото е трудно след три месеца на тотална изолация отново да бъдем същите. И не само ние. Но и бизнесът. А той никак не е маловажен.

И докато се опитваме да влезем в ритъм, се питаме един много важен въпрос – не попресолиха ли малко манджата политиците? Нека видим какво ни говори статистиката. Щото тя у нас е малко като „звездите ми го говорят”. Данните са от сайта на правителството. До този момент потвърдените случаи са 2560, от които смъртни – 146. Излекуваните пациенти са 1206. При население от 7 милиона души. Нали можете да смятате? Защото по моите сметки цифрите показват само едно – трудно е да се говори за пандемия.

По-скоро може да се говори за емоционален стрес при хората, затворени по домовете си в продължение на месеци, както и на тотален икономически срив.

Много бизнеси фалираха и много са пред фалит.

Децата полудяха. Накарахме ги да стоят пред мониторите и да им текат сълзи от очите. Те започнаха да истерясват, да стават асоциални. Същото се случи и с възрастните. Баби не бяха виждали внуците си с дни.

Разпаднаха се приятелства. Станахме подозрителни и мнителни. Започнахме да се сочим едни други с пръст. Да се гледаме на кръв, когато някой кихне или недай си Боже е без маска.

Затворихме парковете в най-хубавия сезон – пролетта. Затворихме планините. Провалихме си лятото. Провалихме абитуриентските балове, обучението на децата, останахме без работа...

И сега, когато вече всички мерки и задръжки падат, става ясно, че не сме имали нужда от онези страховити дюшеци, наредени на земята в „Арена Армеец”. Че черните чували са били само кофти хрумване. И кому беше нужно всичко това? Защо трябваше да ни превърнат в луди, които се страхуват да прегърнат родителите си?

Отговорът ми убягва. Но ми се натрапват сега едни политически говорения за рейтинги, за удари в гърдите – как са ни спасили от сигурна смърт, как са спасили държавата. Коя държава? Тази, в която болниците са пред фалит? Или в тази, в която лекарите са готови да хукнат през глава навън за по-добро заплащане? Или тази, в която никой не иска да работи в ясла и детска градина, а персоналът е на възраст 55+? Или тази, в която ни застрашават безработица, инфаркт, липса на адекватно лечение, образование, отношение?

Не знам. Вие кажете. Чувствате ли се излъгани? Един факт не може да бъде отречен - пандемията показа, че е много лесно хората да бъдат управлявани, чрез насаждане на страх за живота и здравето им.

Източник: woman.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

 • 1
  Да
  Дамян
  29 -30
  20:03, 3 юни 2020
  Ако някой истерясва от стоене в къщи,значи,че не е научен да работи друго,освен това , за което се плаща .Времето в къщи може да е златно време да прекараш с децата си , а не да ги законтриш пред компа.Изобщо разбрах,че винаги ще има хора,които ще са бесни, ако правителството беше изпуснало ситуацията, както в доста други държави.Тогава щяха да викат , че нищо не правят. В нашия случай, това са същите хора, които пак са недоволни , че не е имало пандемия , а много ограничения.Ами да си направят една почивка в Италия,в Испания, или Обединеното кралство. Там правителствата са къде ,къде по-свестни от нашето.И на място да видят кой крив,кой прав.
 • 2
  На
  Наблюдател
  27 -41
  20:40, 3 юни 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • На
   Наблюдателю
   23 -15
   01:15, 4 юни 2020
   Свали гербаджийските очила и ще видиш реалността ,а тя не е никак розова. След като бизнес който не може да "устиска" 2 месеца трябва да фалира,защо раздадоха масово на свои хора пари по програма 60/40? Имам предвид хотелите на "нашите " хора по българското фекаломорие и се опитаха да плашат хората, че ако летуват например в Гърция ще трябва да карат 14 дневна карантина като отидат и още толкова като се върнат ,което разбира се няма да се случи защото гърците не го допуснаха.Да не забравяме и ваучерите за почивка ,който щяха да бъдат за всички работещи и осигурени лица,после само за полицаи и медицински персонал ,а накрая май ще бъдат само за" наши" хора.Относно това как са се чувствали децата и жените 1912-1913г. и 1915-1918г. ще ти кажа че сравнението ти е меко казано м а л о у м н о. Ако трябва да сме честни до край трябва да кажем ,че тогава не е имало телевизори и компютри ,но на теб не ти пречи да ги използваш днес и чрез компютъра да излееш словесната си диария.
  • Гр
   Грешиш
   12 -2
   17:47, 5 юни 2020
   Това правителство не реагира адекватно и бързо! Защо? Това правителство не се съобрази с Министерско постановление от 2006г., където ясно е описано кой какво трябва да прави по време на пандемия /епидемия/. За да се обяви пандемия или епидемия са необходими определен брой заболели или починали. На какво основание обявиха извънредно положение с отнемене на гражданските ни права! На основание, че правителството сформира щаб. На какво основание и с какво правно основание е назначен този щаб. Със съвещателна тежест, която не може да отмени министерското постановление от 2006 г. Това показва, че този министерски съвет не спазва собствените си постановления и кара гражданите да изпълняват извращения. Заповеди на един здравен министър, който си няма понятие от медицина. Пълно лицемерие. Не може през другото време народа да не получава адекватна медицинска помощ и лечение, а сега вижте ни как се грижим за вашето здраве като ви обещаваме купища от трупове. Не можеше ли както се описва в това постановление от 2006 г. всеки да си гледа работата, като се подготвят болниците определени за такава дейност. Всичко беше много добре афиширано с цел замаскиране на фалша в здравеопазването ни. Така, че ни будалкайте с неправилното ви усещане за загриженост.
 • 3
  Ал
  Алиосман банбинов
  4 -8
  10:46, 4 юни 2020
  Наблюдателю чувстваш ли че тези коментатори преди... Виж коментара
 • 4
  Из
  Измамен
  29 -7
  12:41, 4 юни 2020
  Тепърва ще разбираме, че всичко е било цирк, световен цирк! И че става дума за пари, за много пари!
  България ще получи 15 милиарда евро от Европейския съюз, от които 3 милиарда ще връщаме, а останалите 12 милиарда ще са безвъздмезна помощ. Мислите ли, че от тези милиарди нещо ще достигне до Вас?
  Аз се съмнявам!
 • 5
  Ан
  Антония Първанова
  18 -7
  12:51, 4 юни 2020
  Възпитано, категорично, конкретно, ясно и точно Антония Първанова буквално смаза Униформения мракобесник -шеф на т.нар. ни Щаб в сие с Боко, които сееха „смърт“ и отвратителни манипулации за т.нар. ЦИРК „КОРОНАВИРУС“!
  И ясно нарече ЛЪЖА това, че благодарение на „мерките у нас“ болните били малко, лъжа, която продължават мерзки да ширят Униформения, Боко и Хунтата!
  • Ях
   Яхо
   5 -4
   19:28, 4 юни 2020
   Защо си с толкова ограничено мислене???? А пък си с големи претенций???
  • Го
   ГОРЕ ДОЛУ ДА
   4 -4
   13:48, 5 юни 2020
   Само искам да уточня- коронавирус има, но българите се оказахме пичове,издръжливи на болести и тежък живот- няма пари за лекарства, болестите щат не щат си заминават! В др. държави са свикнали на лек живот и затова сдадоха багажа.
 • 6
  То
  това беше лудост
  17 -8
  13:46, 4 юни 2020
  За първи път в световната история здравите хора бяха зтворени! Абе ние затъпяваме все повече!Колкото и пандемии да е имало, колкото и хора да са умирали са се обгрижвали болните, но не са затваряни здравите! Това се прави нарочно.Има някаква цел.Предстои да видим каква е целта.Може би ще печатат пари, може би ще ни задължат да се ваксинираме за да не вземе да обеднее онова съсловие дето се занимава с фармацевтика /Мошеници!/Светът е полудял.Избираме малоумни хора да вземат решения за цели нации! Приказките за демокрация са прах във вашите очи - всичко е за да ви убедят че имате някакви права, но не!Затъпяваме мощно и мисля че всички го усещаме!Абе хора, светът се самоубива, а уж човека бил най-голямото постижение на природата!Не е вярно щом позволяваме на хора като Сталин, Хитлер, Ердоган, Путин, Тръмп ...да ни управляват! Защо допускаме това?
  • Бр
   Браво
   13 -7
   14:42, 4 юни 2020
   Точно така е! Абсолютно съм съгласен с вас! Човечеството върви към самоунищожение. Всичко се прави срещу хората, а не в тяхна полза. Светът се командва от идиоти!
 • 7
  Jh
  JHB
  9 -8
  15:45, 4 юни 2020
  Поредната статия за първосигналници, които не виждат фактите, а се захласват по конспиративните теории. Вместо да говорите глупости, вземете правете нещо, измислете, създайте...То само с мрънкане и рушене не става. Господ да стане премиер, пак ще сте си същите мрънкачи! И не, не съм фен на герб, колкото и да ви се иска.
  • Дд
   дд
   2 0
   12:08, 10 юни 2020
   Дай фактите! Официално под 0.2 процента смъртност в Германия,Австрия...и то с надутите данни.ЕвроМОМО показва общо занижение на смъртността в ЕС спрямо минали години в същите месеци.
   Ти как коментраш забраните за аутопсия?Ти си конспиратор,защото се захласваш по доказани лъжци/политици,вместо да видиш фактите.
   Я ми кажи,твоят генерал дето ни измира ЯКО,колко трупа на ден ти доставя на детската ти площадка и ми запиши регистрационният номер на хладилният камион!
   Ти си конспиратор и си измисляш.Ако не,то си просто тъп,че вярваш на нещо,което не е ФАКТ!
 • 8
  На
  Наблюдател
  9 -6
  18:26, 4 юни 2020
  Все повече се уверявам, че простотията е тотална в плебса. На никого не вярват, смятат, че всичко е лъжа. Коментират се хора, които не познават и не могат да се опрат на малкия им пръст.Така че наблюдателю,измамения, първанова и останалите, нещо ви е терсене, ама първо вижте грешката да не е във вас - за сламката и гредата сигурно сте чували...Само ще ви кажа, че на калпав п**** космите му пречат, а на фригидната в***** и трябва мастурбация.
 • 9
  См
  Смях
  8 -2
  20:31, 4 юни 2020
  Най наглото нещо идва от самите хора има хора които ги беше страх двойно повече от нормално но когато те видят с маска започват да се подиграват абе тебе много те е страх нещо на такива п**** не вярвайте всичко се връща
 • 10
  Защото в целия свят хората вече не вярват в тези които са издигнати да ги управляват.Хората гледат в какво са замесени - корупция, нисък морал и т.н. Как да вярваме на този матриал, който ни управлява.Ето сега тази вечер четах за Бойко и Горанов на които Божков твърди че им бил дал 60 000 000. Чудя се дали да вярвам?После гледах Бойко в панорама.Ами той откровенно излъга за поне едно нещо което всеки може да провери.Как да му вярвам сега аз че не играха в тоя цирк само за да вземат едни 15 милиарда и да си ги раздадат.И да, не вярвам нещо от тях да остане за българския народ.Девалвира доверието в управляващите дотолкова че хората вече вярват в невероятни конспиративни теории защото знаят че управляващите основно лъжат!
 • 11
  Дд
  дд
  2 0
  12:01, 10 юни 2020
  Що за лицемерие виждам по форумите!?Отново!
  Когато медиите ви спуснат,че всичко е било лъжа,вие се задействахте!Браво смелчаци!
  Още в първите дни се скъсах да ви посочвам официални данни и мнение на много специалисти,че КОРОНА не е опасност.Че Гейтс,Фаучи,Дростен имат патенти за вируса,а сега и за ваксините.
  Само,че тук вие ме засипахте с дежурното "конспиратор"!Както казах и преди,вие ще обърнете палачинката,но щетата вече ще е сторена.
  Разбира се,целта не беше само да ви направят още по.бедни,защото и без КОРОНА в Бг,това става много лесно.
  Целта беше,едни хора да добият контрол над световната популация.Гейтс получи поисканите 8млрд. долара,за да изгради инфраструктурата за масово ваксиниране.Пак ви напомням,че преди месец се появи по държавната германска телевизия и го каза в прав текст.
  Сега ми е интересно,колко от вас ще откажат ваксинацията?НИКОЙ!
  Приятно ваксиниране!Носете си маските,че чистият въздух е полезен за здравето!

Хороскоп за 14.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Наложете си да мислите позитивно и гледайте оптимистично на живота. Съдбата ще ви предложи възможност за излизане от положението, в което сте, стига да проявите активност и да не спирате в развитието си. Заниманията ви ще са ползотворни и ще се справите в деликатна ситуация, без да се натоварвате излишно.
14 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В много добра форма сте днес и нито за миг няма да мислите за почивка. Имате вдъхновение за работа, тъй като стъпка по стъпка се осъществяват плановете ви. Това ви дава ново самочувствие да се захванете с други отговорности.
14 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Водени от вътрешното си усещане за нещата, ще работите, като не пренебрегвате обективните условия край себе си. Ще напреднете бързо, ако прагматично включите в работата си и хора, чиито разбирания са близки до вашите. Общата енергия и интереси ще осигурят по-високи доходи на всички ви.
14 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
14 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
За бизнесмените денят ще е успешен, ще реализират финансови сделки и ще придобият власт над други активи. Характерно за всички от знака е, че без да се отказват от заявените участия, ще проявят активност и в други форми на изява, в бизнеса, в творческите форуми и лични задачи. Бъдете последователни и ще успеете.
14 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Забележителните ви организаторски способности с пълна сила ще се проявят днес в момент, когато всички погледи са обърнати към вас. Това е шанс да демонстрирате самообладанието си и чувството за отговорност. Насочете усилията си в затвърждаване позициите на екипа ви, като не се страхувате да бъдете безкомпромисни, когато това се налага.
14 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте в стихията си. Неудържими сте и се изявявате в различни сфери. Моментът е много подходящ да започнете работа по осъществяването на своя идея. Добре е да отделите повече време за проучвания. В случая добрата подготовка ще се окаже решаваща за окончателния ви успех. Получавате добри новини от приятели, в момента са далеч от вас.
14 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес сте по-жизнени от всякога. Артистичността и чувството ви за хумор забавляват околните и печелят симпатиите им. Вашият партньор обаче има нужда по-скоро от привързаност, отколкото от шеги.
14 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Няма да ви липсват емоции от всякакъв характер, но ще постигнете замисленото. Наясно сте с това какво искате и как да го постигнете, а това никак не е малко. Не се задълбочавайте върху това кой какво е казал, изпращайте положителни сигнали към всички и ще се почувствате добре.
14 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете концентрирани днес, в противен случай може да пропуснете нещо, за което ще съжалявате впоследствие. Помагате на близък приятел да се справи със свой проблем. Умеете да правите компромиси, от което зависи и разбирателството ви с околните. Ако сте в постоянно движение днес, осигурете си достатъчно спокойствие вечерта.
14 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите и притесненията ви ще се окажат напразни. Работата ви е в ход и ще постигнете напредък в областта, която ви интересува. Интимните ви желания ще се удовлетворят, но бъдете по-смели. Проблем, който не търпи отлагане ще намери своето решение, с което ще удовлетворите всички заинтересовани.
14 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Водени от амбициите си ще работите за собствения си просперитет, дори и това да не се харесва на някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Виталността ви ще привлече личност, която от дълго време храни романтични чувства към вас. Това ще ви разнообрази, а за някои означава и нова връзка.
14 юли 2020
Последни новини