Защо куче нахапа зверски 10-годишно дете (видео)

10-годишно дете е с дълбоки рани в областта на кръста, бъбреците, ръцете, краката и е с множество шевове. То е нахапано от куче порода Кане Корсо. Инцидентът се е случил в град Крън, Казанлъшко.

За щастие, детето е без опасност за живота. Полиция разследва инцидента, а от местната администрация предприемат нужното подобни инциденти да не се повтарят. Собсвеничката на кучето го е разхождала с повод и нашийник, без намордник.

„Няма опасна порода кучета, има ниска култура при отглеждането им. Може би най-големият абсурд у нас е, че благодарение на неглижирането на регламентираното развъждане, стигнахме дотам, че си развъдихме агресивни лабрадори”. Това коментира специалистът по поведение на кучета Димитър Трифонов в студиото на „Здравей, България”.

„Има правилници за развъждане, има и ред за придобиване на куче. Проблемът обаче е, че няма контрол и никой не подкрепя клубовете за чистопородно развъждане, в които например има тестове за поведение и характер на кучета”, каза още той.

Той е категоричен, че всички кучета, които са сред хора, трябва да бъдат сертифицирани за това дали са годни и адекватни към разхождане на публично място.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини