Задържаните за контрабанда на 100 кг хероин остават в ареста

Апелативен съд – Пловдив остави в ареста и трима босненски граждани, на които са взети мерки за неотклонение „задържане под стража“ от Хасковския окръжен съд, съобщиха от пресслужбата на Темида.

Тримата са арестувани на 24.05.2020 г. на ГКПП „Капитан Андреево“ с товарен автомобил за пренасяне през границата на страната ни 100,440 кг хероин, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък. За „работата“ си шофьорът щял да получи 5 000 евро.

Съдът намира, че по делото има достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предположение, че тримата задържани са съпричастни към обвинението, което им е повдигнато. Те са чужди граждани, нямат адрес в България, за това съдът счита, че при по-лека мярка за неотклонение, могат да се укрият и да не бъдат открити за съдебния процес срещу тях.

Заседанията се проведоха чрез видеоконферентна връзка между ареста в Пловдив и Свиленград, където се намираха обвиняемите и съдебната зала, в която бяха съдебният състав, прокурорът и защитниците.

Определението на съда е окончателно.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини