Жена се размина на косъм от злополука, вятър повали керемиди, клони и стена в Димитровград

    Силният вятър с ураганни пориви в Димитровград създаде множество опасности за хората в ранния следобяд на 5-ти юни.

    На една от натоварените пешеходни улици - Ромен Ролан, която е осеяна с множество магазини и хората минават в непосредствена близост до блоковете, керемида падна на сантиметри от жена, излизаща от магазин за детски стоки, разказа собственичката му.

    Жената е излизала от обекта и точно зад нея пада керемида от покрива върху стъбищата. Жената се е разминала със смъртта за секунда-две, разказва Пламена. "Тъкмо слезе от стъпалото и керемидата падна зад нея, дори напука плочката на стълбата", сподели шокираната млада жена.

    По улицата има много опасности, сподели и друга магазинерка от съседен обект, днес цял ден падат клони от големите дървета над улицата, имат много изсъхнали клони и цял ден ги гледаме как се вият от вятъра и се чупят и падат, истински късмет е че някой от по-големите клони не се е стоварил върху кола или човек. В момента, в който жените разказваха за опасностите, които дебнат коли и минувачи по търговската улица, един клон падна на сантиметри от едната жена. Клонът падна върху автомобил и огъна ламарината му на мястото на сблъсъка. А това можеше да е върху нечия глава и с тази сила можеше да убие човек, коментираха жените.

    Казаха, че не знаят към коя институция да се обърнат, но някой трябва да се погрижи и покривите да са обезопасени и всяко дърво да бъде окастрено от изсъхналите клони, за да не застрашават хората и автомобилите по улицата.

    Силният вятър изкорени дърво в Димитровград, падна върху беседка

    Днес силният вятър повали и голям клон от дърво по централната пешеходна алея на Димитровград, както и стенно пано на местна игрална зала, намираща се на бул. "Димитрър Благоев" 3. При двата инцидента няма пострадали хора и нанесени материлни щети, но ураганният вятър продължава и застрашава живота и здравето на хората по улиците.

    В Димитровград все още съществува проблема с неподдържаните стари блокове в центъра на града, от тях от години падат части, като е имало и пострадали хора.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Дг
      Дгд
      1 -8
      15:59, 6 юни 2020
      Да отрежат дърветата. Проблема решен. Виж коментара
    • 2
      От
      Отговор
      8 0
      22:36, 6 юни 2020
      През живота си ако беше посял поне едно дърво , нямаше да ръсиш глупости !
    Последни новини