Селфитата няма да са това, което бяха

Една от основните характеристики, от която зависи изборът ни на нов смартфон, е камерата. А моделите на iPhone отдавна се славят с добрите снимки, които правят. Новият патент на Apple пък е на път да промени селфитата такива, каквито сме свикнали да бъдат.

Във времената, в които трябва да се научим да живеем с COVID-19, груповите селфита, в които всички участници са опасно близки един с друг, определено не са за препоръчване.

Но технологичният гигант е измислил решение на проблема, и то още преди началото на пандемията. Патентът обаче бе представен едва преди дни, което го прави напълно актуален с настоящата обстановка по света.

Синтетичните групови селфита са решение за всички, които са далеч един от друг, но много искат да споделят обща снимка в социалните мрежи. Благодарение на специален алгоритъм, снимките в близък план на няколко души могат да се наслагват на едно общо изображение, създавайки илюзията, че всички са един до друг пред смартфона.

Финалният кадър позволява и корекции по външния вид на участниците. А когато заснемаме свое селфи за общата снимка, ще можем да запазваме и кратко видео от момента, пише Independent.

Според патента, за създаването на синтетичните групови селфита ще се използва технологията LiDAR, която засега не се използва при iPhone, но най-новият модел iPad има въпросния сензор, който измерва с лазер разстоянието между устройството и обектите в околната среда.

Засега в смартфоните на Apple присъства само функция портретен режим за фокус върху човека пред камерата и замъгляване на фона, която също може да послужи при генерирането на новото поколение селфита. Предстои да разберем дали следващите модели iPhone няма да ни зарадват и с тази иновация.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини