Млади родители подариха къщичка-библиотека на открито за училището в Старцево

Изображение 1 от 2

    Училището в златоградското село Старцево получи прекрасен подарък от родители и млади хора от селото. Средно училище „Св. Княз Борис I” има мини библиотека за децата под формата на дървена къщичка, монтирана в двора на учебното заведение. В него учат 105 деца, а от миналата година е иновативно училище, като едно от направленията е „подобряване на учебната среда“ с цел мотивиране на учениците за повече знания и желание за работа и обучение. Вече е реализирана отдавнашна идея на педагозите за привлекателна за учениците библиотека двора на училището нестандартната читалня на открито е факт.

    Как прекрасната придобивка се оказа в двора на училището ни разказа директорът Албена Мушкова.

    „Идея за подобна библиотека имахме от известно време, желанието ни е стигнало до група млади хора от селото, сред тях и родители на наши ученици. Организирали са се без ние изобщо да знаем и ни изненадаха прекрасно с дарението.“, сподели радостта си директорът. „Къщичката за книги" е изцяло дарена от младите хора на Старцево, дървените елементи са проектирани и изработени в един от местните дърводелски цехове, сглобени са в двора пред училището от младите татковци, някои от които са майстори.

    В библиотеката на двора вече има около 50 книги, а преподавателите ще стимулират децата, освен да четат и да носят книжки за размяна.

    „Скоро ще започнем присъствено обучение по проекта на министерството „Подкрепа за успех“, с който се цели да се помогне на децата през лятната ваканция да наваксат пропуснат учебен материал. В нашето училище бяха обхванати на 100% в онлайн обучението, но винаги има нужда от още знания, а сега децата ще могат и да четат в лятната библиотека.“, сподели директорката, като не скри, че обмислят още начини за максимално оползотворяване на дарението от младите хора в златоградското село.

     "Този прекрасен кът на знанието е факт благодарение на дарения и труд на млади хора и родители от село Старцево. Мили дарители, огромно благодарим! Всяко дарение – и най-малкото дори – е скъпоценно камъче от съкровищницата на човещината и благородството. Няма по-красива гледка за учители и родители от четящото дете!", това са само част от благосдарностите на училищното ръководство за отдавна мечтания проект.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини