ЦСКА и Левски направиха истинско шоу, но не се победиха

Отборите на ЦСКА и Левски направиха запомнящо се зрелище на стадион „Васил Левски”, с което откриха плейофите в efbet Лига. Двата тима не успяха да излъчат победител, но близо 15 000 хиляди зрители на трибуните видяха истинско шоу, което премина през редица обрати, но в крайна сметка приключи при резултат 3:3!

Така „червени” и „сини” запазиха разликата помежду си на една точка, а това означава, че ако утре Лудогорец победи Берое у дома, то разградчани ще триумфират с поредната си титла у нас.

Двубоят на стадион „Васил Левски” започна двуостро, като в първите минути двата тима показаха добро темпо на игра. Привидно „червените” имаха леко териториално предимство, а първият удар по посока на една от двете врати бе на сметката на Греъм Кери. Асът на ЦСКА стреля по диагонала от близо 23 метра, но право в тялото на Георги Георгиев. Отговорът на Левски дойде от пряк свободен удар, с чието изпълнение се нагърби Нашименто. Той обаче стреля крайно неточно встрани от вратата.  

В 14-ата минута „червените” направиха непростим пропуск, който бе на сметката на Рафаел Енрике. След неразбирателство между централните защитници на Левски, футболистът на ЦСКА успя да се добере до топката и да стреля от трудна позиция. Коженото кълбо премина покрай стража Георги Георгиев, но сантиметри не стигнаха на Енрике да намери вратата.

Нищо обаче не спаси стража на Левски в 16-ата минута. След съдийска топка в половината на Левски по десния фланг на атаката на ЦСКА, Греъм Кери успя да центрира много добре в наказателното поле. Али Соу изпревари Каргас и понечи да отправи удар с глава. Нападателят на ЦСКА обаче не докосна топката, която срещна коляното на бранителя на Левски и се озова в мрежата.

Напрежението в сините редици доведе до три жълти картона, два от които за Фелипе Нашименто и Дени Алар, които протестираха остро при гола. Малко по-късно и Янис Каргас видя официалното предупреждение заради груб фаул.

Наставникът Георги Тодоров видя притеснението в играта на Нашименто и рано-рано го извади от терена, пускайки на негово място Симеон Славчев в 24-ата минута.

Постепенно „сините” започнаха да се отърсват от шока и на свой ред започнаха по-често да поглеждат към вратата на ЦСКА. В 27-ата минута символичните гости организираха хубава атака.  Топката бе пратена в наказателното поле, след което се озова в Дени Алар пред пеналта. Нападателят обаче се засуети и след няколко залъгващи движения не успя да отправи удар към вратата и топката му бе отнета.

Няколко минути по-късно „червените” стигнаха до нова греда. След центриране от корнер и разбъркване в наказателното поле, Пламен Гълъбов се добра до топката и с удар от въздуха я прати в напречната греда.

В 34-ата минута обаче, отбраната на ЦСКА сгреши фатално. След неразбирателство между Занев и Бусато, Станислав Иванов успя да стигне първи до коженото кълбо и да принуди стража на ЦСКА да го фаулира за дузпа. Зад топката застана капитанът на Левски Иван Горанов, който бе безпощаден за 1:1.

В продължението на първата част Левски нанесе съкрушителен удар по амбициите на „червените”. Левски стигна до свободен удар пред наказателното поле на домакините, откъдето топката бе центрирана пред Бусато. Вратарят отново бе изпреварен, този път от Холмар, който я насочи към абсолютно непокрития Хали Тиам, а той от своя страна я добута в мрежата за 2:1 в полза на Левски.

На почивката Милош Крушчич направи първа промяна в състава си. Недоволен от изявите на Рафаел Енрике, специалистът го извади от игра и пусна на негово място Тиаго Родригес.  Появилият се на терена футболист можеше да остави своя отпечатък в мача почти моментално, след като бе замесен в първата голова възможност за „червените” през втората част. Тиаго получи отляво и пусна веднага пас към Малинов в пеналта, който стреля покрай гредата.

По-активната игра на ЦСКА в началото на втората част даде резултат в 58-ата минута, когато се стигна до втора дузпа в мача. Кристиан Малинов получи в наказателното поле и технично промуши топката между краката на Холмар, на когото не остана нищо друго, освен да задържи халфа на „червените” и да го събори. Главният рефер бе категоричен и посочи бялата точка.

Греъм Кери получи възможността да стреля от дузпата и с малка доза късмет успя да се разпише. Ударът на ирландеца бе отразен от Георги Георгиев, но след това топката срещна левия страничен стълб и влезе в мрежата.

Отговорът на Левски бе почти моментален. Станислав Иванов проби отлично отдясно и след като преодоля защитник на ЦСКА, центрира в пеналта, където резервата Симеон Славчев с глава заби топката в мрежата.

След третото попадение на Левски, играта на ЦСКА определено се разстрои, а епизодичните атаки към вратата на Георги Георгиев не вещаеха особени опасности. Греъм Кери опита да затрудни стража на „сините”, но без особен успех.  

Окрилени от обрата, Левски продължи да атакува по-опасно и да тормози отбраната на „червените”. Играта бе допълнително накъсана от множеството смени и редицата жълти картони, които получиха футболистите на двата тима, включително и наставника на ЦСКА Милош Крушчич.

Играчите на сръбския специалист все пак показаха характер и две минути преди края стигнаха до заветния гол. Рубен Пинто развинти отдясно капитана на Левски Иван Горанов и центрира точно към Али Соу, който този път се разписа и ознаменува добрата си игра с първи свой гол от шест месеца насам. За последно Соу бе вкарвал през декември миналата година.

ЦСКА – ЛЕВСКИ  3:3

1:0 Каргас (автогол) 16'

1:1 Горанов 35'

1:2 Тиам 45+2'

2:2 Кери 58'

2:3 Славчев 62'

3:3 Али Соу 88'

Стадион: „Васил Левски”, София

Рефер: Георги Кабаков

ЦСКА: 13. Густаво Бусато, 19.Иван Турицов, 28.Пламен Гълъбов, 11.Петър Занев, 26.Валентин Антов, 18.Брадли Мазику, 15. Енрике Рафаел, 15. Кристиан Малинов, 10.Евандро, 8. Греъм Кери, 22. Али Соу

Резерви: 30. Витаутас Черниаускас, 3. Жеферсон, 6.Рубен Пинто, 20. Тиаго Родригес, 21. Едвин Джеси, 23. Ахмед Ахмедов, 27 Йоан Бауренски

Старши треньор: Милош Крушчич

Левски: 27. Георги Георгиев, 4. Иван Горанов, 5. Холмар Ейолфсон, 6.Ивайло Найденов, 19. Йоанис Каргас, 23.Хали Тиам, 14.Филипе Нашименто, 17.Найджъл Робърта, 7.Паулиньо, 99. Станислав Иванов, 9. Дени Алар

Резерви: 1. Милан Миятович, 8. Симеон Славчев, 11. Здравко Димитров, 29 Станислав Костов, 40. Стайн Спиерингс, 70 Мартин Райнов, 79. Мартин Петков

Старши треньор: Георги Тодоров

Източник: gong.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини