От 23 юни маските стават задължителни на закрито

Анализ на разпространението на коронавируса на седмична основа показва, увеличение на носителите на заболяването, а здравният министър Кирил Ананиев се обърна към обществото с призив за стриктно спазване на мерките.

 От утре /23 юни 2020/ 0 часа всички мероприятия на закрито трябва да се организират при запълняемост до 50% от капацитета на съответното помещение, като носенето на маски става задължително

В търговските центрове носенето на маски също ще е задължително, както и спазването на дистанция от 1,5 метра. Това става ясно след среща на премиера Бойко Борисов с Националния оперативен щаб, директори на водещи лечебни заведения в страната, здравния министър и кмета на София.

Анализ на разпространението на коронавируса на седмична основа показва, увеличение на носителите на заболяването и неспазване на действащите мерки.

Данните относно разпространението на новия вирус налага да се започне масов контрол за изпълнението на противоепидемичните мерки, като от най-голямо значение и към момента продължава да бъде спазването на физическа дистанция, дисциплина и стриктна дезинфекция.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини