Световни звезди се обединяват в благотворителен концерт срещу Ковид-19

Мегазвезди от киното и поп музиката оглавяват афиша на благотворителен концерт, който ще бъде излъчен по телевизии в целия свят и стриймван в интернет по инициатива на групата "Глоубъл ситизън" и Европейската комисия, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Водещ на концерта "Глобална цел: Обединете се за бъдещето ни" ще е Дуейн Джонсън. Той ще бъде излъчен на 27 юни. В него ще се включат дистанционно Шакира, Майли Сайръс, Ъшър, Джъстин Бийбър, "Колдплей".

В шоуто ще участват също актьорите Чарлийз Терон и Хю Джакман, както и футболната звезда Дейвид Бекъм.

Организаторите казаха, че основната цел на шоуто не е да набере средства, а да повиши осведомеността на хората за диспропоционалния ефект на коронавируса върху общностите в необлагодетелствано положение. На обявяването на инициативата в интернет обаче певицата Майли Сайръс не само обърна внимание колко тежко се отразява пандемията на бедните и маргинализирани хора, но и призова донори да отделят средства за тестове, лекарства и ваксини, така че те да са достъпни за всички.

Концертът ще съвпадне със среща на високо равнище, на която изпълнители, учени и световни лидери "ще се ангажират да помогнат на света да се справи с коронавируса, като никой не бъде изключен", каза председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.
Европейският съюз все повече подкрепя сътрудничеството в глобален мащаб за контролиране и справяне с пандемията от Ковид-19, докато САЩ и Китай се фокусират предимно върху национални инициативи, отбеляза Ройтерс.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини