Именуваха улица на името на почетния гражданин на Кърджали Давид Овадия

Улица в централната част на града с осови точки от 57 през 56 -55 ,54,53, 52 до 56 , находяща се в кв. 245 по  Плана на град Кърджали бе именувана с името “Давид Овадия”. Съветниците от местния парламент гласуваха единодушно  предложение внесе в деловодството на Общинския съвет  от кмета на Община Кърджали д-р инж.Хасан Азис.Пред сесията предложението бе аргументирано от общинския съветник д-р Сезгин Бекир.

 Той се позовава на обстоятелството,че в Община Кърджали е постъпило предложение от Н. И. относно именуване на улица в парцел  № 4099.106.499 с осови точки от  57 през 56 -55 ,54,53, 52 до 56 .Предложението е подкрепено и от трите постоянни комисии ,на които е разгледано допълни  го председателя на Общинския съвет Юсеин Ахмед

  Необходимостта от именуване на улицата е наложително във връзка с получаване на административни адреси, което от своя страна е свързано с набавянето на всички необходими документи за легализирането на новопостроените жилищни сгради в района.

   Кметът също така уведомява Общинския съвет,че е постъпило предложение от Фондация „Арт движение КРЪГ”-гр.Кърджали/с.Дъждовница за именуване на улица в града на името на  поета Давид Овадия, който е почетен гражданин на Кърджали.

  Предложението на фондацията е подкрепено от подписка на директори на културни институти,председатели на журналистически дружества,на сдружения на творци от Кърджали.

 От името на инициаторите подкрепили подписката се изказа председателя на групата съветници на Коалиция БСП Милко Багдасаров.Той посочи,че Давид Овадия е не само изявен поет и писател,но един от най-достойните почетни граждани на Кърджали.Лично познавах Давид Овадия.Той бе богат като душевност човек,отбеляза Багдасаров.Той призова градоначалника да влезе в контакт със собствениците на къщата на Давид Овадия в Кърджали и да ги призове да я ремонтират.Кметът се ангажира да съдейства.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Къ
    Кърджалиец
    1 0
    15:19, 30 юни 2020
    Багдасаров ти колко си богат душевно? Богат си на манипулации, машинации, лъжи, клевети и интриги!
  • 2
    Ма
    Малцинство
    1 0
    16:17, 30 юни 2020
    Добре е, че човек от малцинството да застане зад друг от другото малцинство
Последни новини