Световeн ден на НЛО

 На 2 юли се отбелязва предполагаемата катастрофа на НЛО при инцидента с НЛО в Розуел през 1947 г. 

Световният ден на НЛО е ден на осведоменост за хората, да се събират и да наблюдават небето за неидентифицирани летящи обекти

За първи път Световен ден на НЛО е отбелязан през 2001 г. от НЛО изследователя Хактан Акдоган. Световната организация на НЛО (WUFODO), решава да отбелязва този ден на 2 юли, тъй като на тази дата повечето НЛО ентусиасти се събират, за да покажат доказателства, които са събрали в подкрепа на теориите за извънземен живот.

Според наблюдатели на НЛО през 1947 г. летяща чиния с извънземни на борда каца извън град Розуел в Ню Мексико. Властите обаче прикриват инцидента, както се твърди.

Целта на отбелязването на 2 юли е да се повиши осведомеността за "безспорното съществуване на НЛО" и да се насърчат правителствата да разсекретят своите досиета за наблюдения на НЛО. И те макар и неохотно, макар и след десетилетия го правят, като обикновено подчертават, че НЛО не означава непременно извънземни. Все пак в новите времена мнозина учени и научни институции настояват за изследване на всеки доклад за НЛО, а ентусистите продължават да търсят проявите на извънземни посетители на нашата планета. И как не, след официалното признание на спецслужби и военни, че с години са работили по програми за НЛО.

На 29 април Пентагонът пусна три кратки видеоклипа, показващи "неидентифицирани въздушни феномени". На 27 април американското Министерство на отбраната съобщи, че видеоклиповете са заснети от пилоти на ВМС на САЩ през 2004 и 2005 г. и циркулират в Интернет, след като са изтекли през 2007 и 2017 година.

Според НАСА "никой астронавт не е виждал НЛО в космоса". Космическата агенция допълва, че "не всичко, което са видели, е било идентифицирано веднага, но от друга страна няма доказателства за това, че някой е виждал извънземен космически кораб".

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ro
    Roswell
    3 -2
    20:20, 2 юли 2020
    Световен ден на тулупите.
Последни новини