Над 120 тона достигна откритият незаконно загробен боклук край Червен бряг и с. Рупци

Повече от 120 тона достигнаха незаконно загробените отпадъци, открити в землищата на Червен бряг и село Рупци, които по външни белези могат да се определят като опасни. От прокуратурата в петък съобщиха, че първоначалният анализ сочи, че това е едва около 1/3 от общото количество заровен отпадък, генериран от дружества, собственост или свързани с досъдебното производство, по което в качеството им на обвиняеми са привлечени братята Бобокови.

В края на май девет души бяха задържани при разследването и по-късно бяха обвинени в незаконни действия, свързани с вноса и управлението на отпадъци, включително бившият заместник-министър на околната среда и водите Красимир Живков, бизнесмените Атанас Бобоков и брат му Пламен Бобоков.

Открито е и трето място с изкопни ями, които са служили за съхранение на неустановено като количество и съдържание незаконен отпадък. Районът се охранява и предстоят действия по установяване на произхода на отпадъците.

Разследващите са установили, че за момента в откритите силажни ями се е съхранявал опасен отпадък, включващ части от акумулаторни батерии, загробени преди около 4-5 години, които не подлежат на последващата преработка.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    88
    888
    0 0
    11:32, 4 юли 2020
    българия се оказа тоалетна на европеиският съюз , затова хвърлят боклуците си тук .
  • 2
    На
    Наблюдател
    2 0
    11:58, 4 юли 2020
    България не е виновна, а разни кучи синове, които за пари са готови на всичко. Трябват жестоки закони за контрол и наказания. Явно човешката лакомия няма граници.

Още новини

Последни новини