Заловиха кърджалиец с дрога, кътал незаконно и старинни монети

За незаконно притежаване на два вида наркотици и старинни монети 39-годишен е задържан в РУ-Кърджали. Около 16,30 часа вчера в областния град за проверка бил спрян лек автомобил „Хонда“ с кърджалийска регистрация. При направена проверка полицаи открили в колата около 0,6 грама суха листна маса, която при извършен тест реагирала на марихуана. При претърсване в апартамент, обитаван от 39-годиишния водач на автомобила, били намерени още 7 грама и 43 семена от същата дрога и около 13 грама бяло вещество, което при тестване реагирало на амфетамин. От жилището били иззети и 5 броя старинни монети. Образувано е досъдебно производство по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

За потвърдена неистина в писмена декларация е образувано досъдебно производство по чл.313, ал.1 от Наказателния кодекс в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ с постановление на Районната прокуратура в Кърджали. 63-годишен подал документи за издаване на свидетелство за управление на МПС, като в попълнен документ декларирал, че е изгубил шофьорската си книжка, което при проверка се оказало, че не е истина. Разследващ полицай в ОДМВР-Кърджали продължава работата по случая.

Проверка по чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс за нарушаване на противоепидемични мерки е започната в РУ-Кирково. 67-годишна жена не спазила задължителна 14-дневна карантина, разпоредена от здравните власти. Полицейски служители установили това при проверка в село Бенковски. Група „Охранителна полиция“ продължава работата по случая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини