ГЕРБ вини президента за извършения "истински погром" на автобусите им

Стотици от цялата страна се събраха в пространството пред Министерския съвет в защита на правителството на Бойко Борисов. На площада  имаше министри и депутати с надписи "аз съм мутра" и "Рублев - вън". В същото време на отсрещната страна симпатизанти на президента Румен Радев скандираха "мафия, оставка", а привържениците на ГЕРБ отговаряха с "червени боклуци". Плътен полицейски кордон имаше от двете страни на двата протеста.  През нощта се стигна до сблъсъци с полицията. 

След продължилия до късно снощи протест в София срещу правителството ГЕРБ разпространиха следната декларация:

Тази вечер след приключването на митинга на членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ в подкрепа на премиера Борисов и политиките на правителството, ултраси и платени провокатори нападнаха автобусите, с които трябваше да се приберат участниците.

Върху автобусите беше извършен истински погром. Стъклата им бяха изпочупени с камъни. Към момента няма пострадали членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ, но това се дължи единствено на щастлива случайност.

От ПП ГЕРБ остро осъждаме подобни действия.

След тази вечер става ясно, че този, който нарича легитимно избраното правителство "мутри", си служи с мутренски способи за дестабилизация на страната при това в исторически момент за държавата - приемането на България в чакалнята на еврозоната.

Настояваме незабавно президентът Румен Радев, Корнелия Нинова, Румен Петков, Татяна Дончева, Христо Иванов, Арман Бабикян, Велислав Минеков, Николай Хаджигенов, Мая Манолова и всички останали, които размахваха юмруци и средни пръсти да поемат политическата отговорност за тези вандалски действия. Президентът Румен Радев е длъжен да излезе и да призове всички платени провокатори да се приберат от улицата. Ако не го направи, то ще считаме, че той е основния подбудител за тези умишлени действия. Той беше този, който излезе и вдигна юмрук срещу народа.

Призоваваме органите на реда да защитят мирно протестиращите.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Хи
    Химената
    15 -2
    06:41, 11 юли 2020
    Долната мутра Бойко плаче като крадливо ромче хванато от магазинер .симпатизантите им пострадали ! Къде са ви тез симпатизанти бе ?
  • 2
    Ан
    АНЖЕЛИС13
    12 -2
    06:58, 11 юли 2020
    Тези които са изпочупили стъклата на автобусите не са от мирните протестиращи.Това са платените мутри на Бойко който иска да повтори сценария с БЕЛИЯ АВТОБУС.Само един мутренски мозък може да сътвори подобен план!!!!
  • 3
    Ca
    capricorn
    13 -2
    07:46, 11 юли 2020
    Въпрос на дни мръсната крадлива мутра да бъде изритана.
  • 4
    Пъ
    Първо
    12 -2
    07:55, 11 юли 2020
    Първо- защо партия герб насрочи платен протест с хора от други населени места в Българи и ги превози в София? За конфронтация, да има конфликти.Умишлено! И това е работа на прокурор Гешев да разследва партия герб,а не да нарочват действително протестиращите и президента. Мафиотски измислено, но не се замислят за барута който тлее.
    • Ту
      Тудум
      2 -4
      10:05, 11 юли 2020
      Защото и други хора имат право да си изразят мнението и подкрепата. Да няма само едната страна протестира и да си въобразява, че всички са зад тях! Наистина ли поддръжниците на Радев си мислят, че са толкова много и че целия народ иска същотото като тях? Лъжат се! На изборите ще се види.
    • Го
      Гочева
      2 0
      16:16, 11 юли 2020
      Докарани с автобуси по задължение, нахранени със сандвичи и напоени с кола в рейса, подредени да слушат вожда – блазе им! Дали са им и по една петдесетачка.
      Ако я нямаше „нашата полиция“ да ги пази, щяха да бъдат пометени, горките напикани от шубе герберски храненици.
  • 5
    Ал
    Ало гербери
    12 -2
    09:21, 11 юли 2020
    Вместо правителството незабавно да си подаде оставката, те обвиняват президента. Нагли, нагли мутри до няма и къде! Времето ви изтече! Снощи се видя, че никой не ви подкрепя! Само тези, на които плащате! Народа е с президента!
    • Ту
      Тудум
      2 -6
      10:06, 11 юли 2020
      Аз съм от народа и не съм за президента. Какво пра... Виж коментара
  • 6
    Ва
    Ваня
    1 -1
    16:07, 11 юли 2020
    Борисов никога не е спирал да дели народа, Това е единственото константно действие, ако не се брои лицемерието. Дълги тиради, обещания, пози и толкова. Все пак едно трябва да му се признае, от време на време храни добитъка и за това изкара толкова дълго. И още нещо, толерира колаборационистите, което за него самият е добра тактика.
  • 7
    Ек
    Експерт
    1 -1
    16:18, 11 юли 2020
    Колоните от рейсове от цялата страна, натоварени със държавни служители със съмнително образование и квалификация ,бранят не вожда, а своите парички и топли службички, които НИКОГА няма да имат повече, ако шайката падне от власт.Този прост човек разду държавната администрация до невиждани размери.Повече от 300 000 са на синекурни длъжности със супер заплати, които взимаха и по време на корона вируса , за разлика от частния сектор , който потъна в мизерия и глад.ВЪН ТЪПАЦИТЕ ОТ ВЛАСТТА !ДАЙТЕ ШАНС НА МЛАДИТЕ И УМНИТЕ!
  • 8
    До
    До експерт
    1 0
    22:34, 11 юли 2020
    Точно така, но тези държавни служители до 80% ще се изчистят до 1 година, ще останат останалите 20 от съжаление, иначе какъв е смисълът, точно те подкрепят Мутрата, и още нещо , ако мафията не падне, държавата умира!

Още новини

Последни новини