Седмокласниците от Буково са с най-висок успех по математика в общината

В община Първомай най-високия резултат на изпитите след 7. клас по български език са постигнали учениците от СУ „Златаров“, но изненадващо по математика са ги изпреварили учениците от Буковското училище.

Обобщение на данните от представянето на седмокласниците на изпитите за националното външно оценяване е публикувано от частния сайт danibon.com .

ОУ „Д-р Петър Берон“, Буково е защитено училище, със слети паралелки. Резултатът 40.08 точки по математика е със 7,29 точки по-висок от следващия успех – на СУ „Златаров“. Буковските ученици имат почти 4 пъти по-висок успех от успеха на учениците в Дълбок извор и три пъти по-висок от този на седмокласниците в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Първомай. Това са двете училища, които не са успели да постигнат резултат „среден“. Много след Буково и „Златаров“ е третият резултат – 26,56 точки – на седмокласниците от Виница.

В резултатите по български език очаквано най-висок успех имат златаровци – 54,35. Това се равнява приблизително на оценка 4,36. Следващите ги по успех са учениците от Езерово с 43,90, което е съвсем близко до добър 4. На трето място са седмокласниците на Буково, които са постигнали забележителните 36,33 точки. Всички училища от общината на изпита по български език и литература имат среден успех над среден 3.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    12
    123
    4 0
    13:25, 13 юли 2020
    Миналата година в Буково пак имаха най-висок резултат по математика. Поздравления за учителките Сребрева и Е.Иванова. Нека СУ Златаров да преосмисли кадровата си политика, особено за математиците си.
  • 2
    Кр
    крив
    1 -3
    13:44, 13 юли 2020
    Те буковци, ако можеха да си напишат имената без грешка, щяха и там да им дадат по- високи оценки, ама на ...
  • 3
    Е, това може да е знак към СУ да не залагат само на голямата реклама.То е хубава рекламата, но да е защитена с резултати.Явно целта е само да се набират колкото се може повече ученици, с големите реклами за отлична подготовка и езиково обучение, но накрая резултатите са ниски или никакви.
    Да не се гледа само, че броят ученици носи пари, а да се следи и за добър педагогически персонал.Може да имаш по-малко паралелки, но да имаш качествени учители.Явно в СУ това го няма!
  • 4
    До
    До кривия в сметките
    3 0
    16:03, 13 юли 2020
    Могат да не пишат грамотно, да говорят с акцент и да не знаят английски, ама могат да си оправят сметките..и не се опитвайте да омаловажите успеха на децата, за да задоволите нечии болни амбиции.
  • 5
    Уч
    Учител
    2 0
    18:22, 13 юли 2020
    Колко бяха седмокласниците от Буково и колко от тях са от уязвимите групи?
  • 6
    Ха
    Хахаха
    2 0
    07:20, 14 юли 2020
    Тази статия за "голямото" постижение на Буковското училище, който не надхвърля "Добър", ли е? Май по-скоро за лошият резултат на всички училища.... При толкова пари хвърлени от родителите за частни уроци, не можем да докараме и до четворка........
  • 7
    Wh
    Whatever
    1 0
    12:46, 14 юли 2020
    Не халайте СУ, че пак ще блокират коментарите и ще си четете ушите
Последни новини