Игрите в Токио трябва да са символ на успеха над COVID-19, каза губернаторът на града

Олимпийските игри в Токио трябва да се проведат догодина като символ на обединението на света в преодоляването на коронавируса COVID-19. Това заяви губернаторът на японската столица Юрико Коике.

В последните дни има ръст на заразените в града, което донесе притеснения за втора вълна. Освен това носи притеснения и за провеждането на най-голямото спортно събитие в света.

Игрите в Токио трябваше да започнат след десет дни, но заради пандемията се стигна до отлагането им с година. Сега сред местните жители нарастват гласовете срещу организирането на игрите при настоящите условия, а японското правителство мисли за вариант с организиране на "по-опростено" събитие.

Коике, за която има предположения, че може да е следващият министър-председател на Япония, отказа да посочи краен срок за вземане на решение дали игрите ще се проведат.

"Искам да ги приемем като символ на обединението на света в преодоляването на това трудно положение и заздравяването на връзките между човечеството", каза Коике пред "Ройтерс".

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини