Най-уникалните парфюми в света

Хармоничната комбинация от флорални, дървесни нотки с примеси от уникалните съставки на ориенталски подправки и масла понякога се превръща в истински шедьоври на парфюмерийния свят. Не всеки може да си позволи подобно чудо, но и тези аромати не са ни нужни за разходка до кварталната бакалия.

Ето класация на петте най-скъпи парфюма в света, направена от портала The Biggest.

№5: Clive Christian No.1

Британските парфюмери са в крак със световните лидери и понякога създават великолепни аромати, които са много търсени. Такава беше съдбата на парфюма на английския дизайнер Клайв Кристиан. Всяка година по рафтовете се доставят 1000 бройки и те се купуват не само заради великолепната диамантена бутилка, но и заради очарователния букет от иланг-иланг, сандалово дърво и бергамот. Ограниченото производство се дължи на малкия брой компоненти, а този дамски аромат струва 5500 долара.

№4: Royal Arms Diamond Edition с цена 25 000 долара за флакон.

Един великолепен парфюм от бреговете на мъгливия Албион, направен по рецептите на парфюмерийната къща „Флорис” и посветен на 60-годишнината от възкачването на Елизабет II на британския трон. Подобно парфюмерийно бижу струва 25 хиляди долара. Общо бяха пуснати 6 бутилки, които бяха украсени царствено – диамант тежи на златна верижка върху бутилката. Но основната му стойност, според експертите е в уникалния букет от флорални нотки.

№3: Guerlain Idylle Baccarat, цената на Lux Edition е 30 000 евро

Компанията Ora Ito пусна в ограничен тираж в оригиналната бутилка с формата на сълза скъпия парфюм с омайни нотки на лилии, рози и божури. Цената на такава бутилка е малко над 30 000 евро, но в света на киното и изкуството парфюмите са популярни сред холивудските и европейските звезди, които могат да си го позволят. Трябва да се отбележи, че ароматът беше създаден съвместно с фирма „Баккара” и омагьоса артистичния хайлайф.

№2: Clive Christian Imperial Majesty

„Нейно императорско величество“ е наистина кралицата сред парфюмите, както с великолепния си букет от съставки, така и като цена. Всяка от пуснатите на пазара 10 малки бутилки е с цена 215 000 долара. В оригиналната бутилка, оформена в цвят „кадифе”, има коктейл от над 200 редки съставки. Освен това дизайнерите на парфюма са поставили златна запушалка на флакона. Малко красавици са получили екземпляр от този шедьовър на парфюмеристите.

№1: DKNY Golden Delicious

И ето го най-скъпият шедьовър на топ майсторите парфюмеристи и дизайнери на флакони – най-скъпо оцененият парфюм, съчетаващи портокалови нотки, аромат на сливи и рози, както и на десетки други тайни съставки, които му придават перфектност и оригиналност. В облака на това великолепие всяка жена ще бъде неустоима и привлекателна, освен това цената от 1 милион долара би потвърдила нейната истинска уникалност. Бутилката, обаче, все още не е продадена, а планираните приходи ще бъдат използвани за борба с глада. Така, че този уникат все още търси своя собственик.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини