Топ 10: Най-странните компютри

Всеки от нас рано или късно се е сблъсквал с грозноват продукт, дело на самоук индустриален дизайнер и представляващ същински кошмар за естета. В разнообразни интернет класации често се появяват снимки на доста чудати компютри, създадени от амбициозни геймъри, обикновено в резултат на ръчна доработка.

Определено доста по-забавни са странните компютри, произведени от големите корпорации. Трябва да им признаем, че са били достатъчно смели, за да опитват луди идеи, като в някои случаи рискът е оправдан и те са избили инвестициите си, а при други компютрите са били тотален финансов провал. В следващите редове ще разгледаме 10-те най-странни машини, излезли от поточната линия.

 

Barbie PC

Недоволни от „недостатъчния“ брой Barbie продукти на пазара, шефовете на Mattel решават да експериментират и да пуснат на пазара ново устройство – компютър, брандиран с лика на любимата на поколения момичета кукла. Той е дело на фирмата Patriot, за съжаление е страдал от доста неприятни бъгове и за капак е идвал с инсталиран Windows 98. Съвсем скоро след това компанията пуска и неуспешна версия за момчета, базирана на Hot Wheels.

Снимка: Patriot

Samsung SPH-9000

В далечната 2006 Samsung решават да експериментират с преносим компютър. Той е доста малък на размер, идвал е с инсталиран Windows 95 и е разполагал с мощен за времето си процесор Transmeta Crusoe 1 GHz. Машинката е имала 5-инчов LCD екран, вградена камера и Wi-Max поддръжка. Лаптопът можел така да се огъва, че дори жената каучук от близкия цирк да припадне от завист. За съжаление Samsung SPH-9000 не придобива популярност.

Снимка: Samsung

Jack PC

Този малък компютър изглежда много интересно – кой не е искал малка машина, която да се монтира на мястото на контакт? Той е видял бял свят благодарение на компанията Chip PC, която го демонстрира през 2010 година. Компютърът е базиран на Linux, задвижван е от RISC процесор и е разполагал с 128 GB DDR2 памет.

Снимка: Chip PC

Maxdata Belinea s.book 1 Mini-Note

Преди много години, в една далечна галактика... някой решил да комбинира лаптоп със слушалка за Skype разговори. Отрочето на тази идея е Maxdata Belinea s.book 1 Mini-Note, като определено името е по-голямо от самия компютър. Съвсем резонно компютърът е бил финансово фиаско и лека-полека потъва в забрава.

Снимка: Maxdata

Sony VAIO VGX-TP25E

В края на миналото десетилетие компютрите бяха неразделна част от домашното мултимедийно забавление. Точно поради тази причина Sony пускат на пазара тази машина, подозрително приличаща на заблудена хокейна шайба, на солената цена от 3000 долара. Мултимедийният център е разполагал с Core 2 Duo процесор, 4 GB RAM, 500 GB харддиск, видеокарта GeForce 8400M, както и вграден Blu-ray четец.

Снимка: Sony

DreamCom Series 10

Искали ли сте да притежавате лаптоп жираф? Такъв, който да може да удължава монитора си? Този проект на компанията DreamCom е представлявал точно това, като чудесната новина за деня е, че никога не е влязъл в производство. Вероятната му цена е била зашеметяващите 5000 щатски долара.

Снимка: DreamCom

Space Cube

Всички знаем за любовта на японците към миниатюрните продукти, затова Space Cube PC, дело на компанията Shimafuji Corporation, изобщо не ни учудва. То е предназначено за употреба в космическите кораби, където ограниченото място налага използване на малки уреди. Размерите на миниатюрния компютър са доста скромни - 52х52х55 мм. Той е оборудван с MIPS процесор и 16 мегабайта оперативна памет.

Снимка: Shimafuji Corporation

Lenovo ThinkPad W700DS

В последните години все повече се налага да употребяваме два монитора в ежедневната си работа. Lenovo са помислили за това през далечната 2008 година, когато създават Thinkpad W700DS, разполагащ с втори монитор, който се показва с плъзгане. Лаптопът се е продавал за солидната сума от 5000 щатски долара.

Снимка: Lenovo

Commodore 64x

Това определено не е ретро компютърът Commodore 64, появил се на пазара през далечната 1982 година. През 2011 Commodore възражда легендарния си модел, като пуска на пазара модерно PC, разполагащо с x86 Intel Atom процесор, но набутано в опаковката на ретро братчето си. Според анализатори моделът е бил успешен, като компанията е успяла да продаде над 20 000 бройки от странната машина.

Снимка: Commodore

Haier Heart V5

Продължителната работа на лаптоп определено е доста уморяваща, особено ако машината е сложена в скута ви. Китайската компания Haier се е опитала да намери решение на този проблем, като странният им лаптоп Heart v5 е оборудван с дисплей, разположен на специална разтегателна стойка, позволяваща тялото на работещия да заеме ергономична позиция.

Снимка: Haier

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини