Пет рокади в кабинета след Коалиционния съвет.

Няколко рокади ще се случат в Кабинета Борисов 3. Това обяви премиерът Бойко Борисов след срещата днес на Коалиционния съвет.

Четирима министри си отиват.

Приети са оставките на министъра на МВР Младен Маринов и на  министъра на икономиката Емил Караниколов. „Смяната на Маринов е заради действията на полицията по време на протеста, някои от които не отговарят на моите виждания за отношение към протестиращи. За Росенец -трябваше да се организира акцията така, че да не възникнат проблеми, които се случиха. Превъзходен офицер е, но в политиката грешките се наказват.“, мотивира се за смяната премиерът Борисов. Вътрешното ведомство на мястото на Младен Маринов поема Христо Терзийски, който в момента оглавява Главна дирекция “Полиция“.

Емил Караниколов си тръгва заради занижения контрол на Комисията по хазарта. „Караниколов се справя в много сфери много добре, но започнах да чувам за неща, които се случват във връзка с раздадените бонуси и грантове във финансовото министрество. Там искам контролът да е изключително строг.", каза премиерът. На мястото на Караниколов влиза Лъчезар Богданов.

Смяна има и в Здравното министерство. На мястото на Кирил Ананиев влиза проф. Константин Ангелов, който е шеф на Александровска болница. А Ананиев отива на поста на финансовия министър Владимир Горанов. Министърът на туризма Николина Ангелкова също си отива. Нейният пост поема Марияна Николова, която ще съвместява позицията с ангажиментите си като вицепремиер.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (20)

  • 1
    Ос
    Оставка!
    19 -4
    11:44, 23 юли 2020
    Пременил се Илия погледнал се пак в тия.
    • Св
      СВИНЯТА
      9 0
      14:39, 23 юли 2020
      Патреот. Как горделиво е вдигнал глава. Ей българи. Извадете си главите от зад. Ни . Ците. Този не е патриот. Отпадък е
    • Ам
      Ами сега
      8 -1
      14:56, 23 юли 2020
      Какво стана с министърката която подканва хората да си мълчат за да участват в корупция?
    • Па
      Патриот
      5 0
      15:08, 23 юли 2020
      Патриот е - душа дава за наука , за свобода , но не свойта душа, братя, а душата на народа !
  • 2
    Бо
    Бойко Борисов
    10 -4
    11:50, 23 юли 2020
    Здравейте, балъци! Пак Ви нае*ах с 200!
    Честито!
    Честито и на христоиванов/ци/, с чието именце Бойко Борисов става и ляга, докато клечат на дувара МУ. Ако ме разбирате какво искам да ви кажа.
    Добро измъкване и глътка въздух  за **** *******, предоставено му от тия, които в продължение на няколко дни спихнаха, объркаха и прецакаха първоначалната енергия на протеста.
    Апропо, ако някой не е разбрал, десните сектанти вече са се разбрали с **** ******* да им удари изборен съпорт, и да се набутат заедно с герб тугедър пак в парламента, разбира се, чрез изборния герб „механизъм" .
  • 3
    Лю
    Любо
    16 -3
    12:17, 23 юли 2020
    Абсолютна мимикрия ?! Абсолютни подигравки с хората – онова недоразумение, секретарката на Далавери ще „оправя“ туризма ! Как ли – сигурно ще се юрне пак да проверява заведенията за шум като ментора си ! Боко казва, че М. Маринов си отивал от МВР заради грешки при протестите , да се чете побоя от полицията на беззащитни хора и парадокс – предлага началника на полицията за министър !!!
    МФ – сигурно е семейна губерния на Горанов – там само се сменят с вуйчо ли, чичо ли Кирчо!!!
    Спондж Боб – остава !!!
    Екатерина безхаберная също !!!
    Въобще отврат пълна !!!
    И пак се опитват заедно с Тумбак войвода да омайват хората със сладки прииказки за цели, приоритети и всякакви „шменти-капели“
    Дано не им повярват хората от протеста – леви, десни, няма значение !!!
    Оставка на цялото правителство е ГЛАВНИЯ ПРИОРИТЕТ !!!
    • On
      One Euro Man
      8 -1
      14:01, 23 юли 2020
      Кадровите промени в кабинета са като вица за смяната на бельо в Бухенвалд.
      Жалвали се концлагеристите, че не им сменят бельото. На вечерната проверка началник лагера заповядал 1. с 3. и 2. с 4. барака да си го сменят.
  • 4
    Ба
    Батко
    15 -1
    12:29, 23 юли 2020
    Здравен министър ще е Гробарят Костадин Ангелов, който говори за морги, трупове и чували по време на брифинги на светлите празници Цветница и Великден! Чичо сменя племенникът си – Горанов си отива, Чичо му от Здравното Министерство минава в Финансовото! Другите назначения и промени са все едно калинка сменя калинка.
    Оставка на Борисов 3 – СЪД И ЗАТВОР!
    • Чи
      Чиста и свята Република
      12 -1
      13:38, 23 юли 2020
      Оня, който през април се изтъпани да говори как няма да ни стигнат чувалите за трупове, хладилните камиони и детските площадки, на които да ги съхраняваме, днес го правят министър на здравеопазването? Логото на министерството ще го сменят ли с чувал за трупове? Чакам отново брифинги по всяко време и тормоз над населението заради измисления Ковид.
  • 5
    Ха
    хаха
    13 -1
    12:53, 23 юли 2020
    Те както са тръгнали с тая Марияна Николава от любовница накрая премиер ще я направят.Това е подигравка.
  • 6
    На
    НАРОДА
    8 -1
    13:09, 23 юли 2020
    Оставка ,,, или снайпер!
  • 7
    Ди
    Димитров
    11 -1
    13:10, 23 юли 2020
    Сега министрите в оставка ще заминат посланици в държави, където герберастката мафия си е прехвърлила милиардите откраднати народни пари. Основното им занимание ще бъде организиране на доходен бизнес и инвестиции в недвижими имоти за децата и внуците на крадците. Винаги познавам.
  • 8
    Ек
    Експерт
    12 -1
    13:33, 23 юли 2020
    ******* лъже, че няма да участва в бъдещи избори. Лъже! Целта му е от позицията на председател на ГЕРБ да участва в бъдещите президентски избори. Този толкова е изпрострял и самозабравил, че наистина ни мисли за глупаци. А е толкова прозрачен, че се срамувам да се нарека българин. И понеже западняците отдавна го знаят, че е мафиот му отговориха подобаващо. Според него той „ги нае*ал с 200“, те го нае*ха с 2 милиарда евро. За съжаление ощетиха пак народа.
  • 9
    Па
    Панаетюф Теню ут Гереня
    5 -1
    14:03, 23 юли 2020
    Ут наш дяда знам, пък той ут дяда си, нов бардак със стари уруспии ни става.
    • На
      Нафарфорий
      4 -3
      14:16, 23 юли 2020
      По-добре старият бардак, но с нови и млади уруспийки с все още тесни пyтета.
  • 10
    Чо
    Човек
    3 -1
    14:22, 23 юли 2020
    Трябва да си много прост, за да вярваш, че тези, които нарушават закона – а ти си им гласувал доверие да те управляват, да те съдят, да чертаят бъдещето ти – че те ще въведат законност.
    Трябва да си много прост, да работиш за хора, които смятат, че са над закона, да им позволяваш да трупат за твоя сметка тлъсти печалби, да наблюдаваш ежедневно тяхната подигравка с държавността и със самия тебе.
    Трябва да си много прост, за да разчиташ, че точно ти ще минеш между капките, когато наоколо ти вали дъжд от неправди. Че точно ти ще оцелееш от всички около тебе, които като теб се мъчат да оцелеят. Че някой друг трябва да поведе някого другиго, за да оправи твоя живот.
    Трябва да си много прост, много страхлив, много безгръбначен.
    Трябва да си много прост, за да мислиш, че бъдещето на държавата ти зависи не от твоите действия, а от действията на останалите, докато в същото време по някаква абсурдна логика имаш огромно мнение за себе си и своите нереализирани и неоценени способности.
  • 11
    66
    66435
    4 -2
    14:38, 23 юли 2020
    Днес Конституционния съд потъпка Конституцията на Р. България и няколко международни спогодби гарантиращи човешките права и ратифициран от нас. Братиньото и компания отхвърлиха искането на президента Румен Радев да бъдат обявени за противоконституционни нормите на Закона за здравето в чл. 63, ал. 2-7. По този начин основни права като правото на придвижване на територията на страната и правото на труд могат да бъдат подлагани на ограничения, без да е спазено изискването, че „със закон може да бъде временно ограничено упражняването на отделни права на гражданите“. Добре дошли в концлагера „Ковид 19“ на Новия Световен Ред. И нещо за тези, които се чудят как се става български министър. Как се наричат студентите, които взимат изпитите си с тройки – „Мини-с-Три“.
  • 12
    Пи
    Питане
    6 -2
    15:15, 23 юли 2020
    КНСБ защо мълчиш? „ПОДКРЕПА“ защо мълчиш? Защо синдикатите не подкрепят протестите?
    Защото на лидерите им запушиха устите. Получиха от ГЕРБ подарък луксозни апартаменти срещу това да имитират синдикална дейност.
    • Ко
      констатация
      2 -1
      17:44, 23 юли 2020
      Само дебил може да членува в български синдикат. За съжаление в България 90% от населението са такива. Тогава защо се учудвате че синдикатите се крият като женски полов орган в НЕИЗПРАНИ гащи.
  • 13
    Ве
    Веселина
    5 -2
    15:30, 23 юли 2020
    Ей тоя, новия здравен министър Костадин Ангелов, дето ботокса му е опънал веждите зад ушите, какви заповеди ще спретне сега " яко да мрем", бедна ни е фантазията!
Последни новини