Пътят между Стара Загора и Хасково остава блокиран вече 60 часа

Вече 60 часа е блокиран пътят между Стара Загора и Хасково, където е изходът към магистрала "Тракия". Нощта е преминала спокойно, но протестиращите ще останат на мястото безсрочно, докато не се разреши преминаването им към кръстовището за  магистралата. Полицаи и жандармеристи остават там на пост, съобщава БНР. 

Искра Михайлова, която също участва в протеста, каза, че никоя институция не е дала обяснение, кой трябва да разреши недоволните да направят шествие по магистрала "Тракия" и да се приберат:

"Прехвърлянето от институция в институция на нас ни дойде в повече през тези 60 часа. Ние звъняхме навсякъде, звъняхме и в АПИ, говорихме с полицията, от АПИ казват, че преминаването може да бъде свободно, обезпечено от полицията. От полицията казват - АПИ трябва да разреши това и 60 часа не стана ясно кой може да обезпечи това преминаване, съответно преминаване не се случва. В момента ние се готвим за оставане тук", изтъква Михайлова.

За да остане обезпечен от хора лагерът на протестиращите, вече е пуснат график за дежурство на място, съобщиха организаторите.

В интервю за Нова телевизия, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който е член на изпълнителната комисия на ГЕРБ, заяви, че днес ще се срещне с протестиращите.

Полицията в града има съмнения, че шествието няма да е само за час, а ще остане постоянно като блокада, добави Тодоров. По думите му, всеки има право на протест, но не и да блокира цялата държава.

Междувременно пред bTV темата коментира и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски. "Законът забранява провеждането на демонстрации в обхвата на републиканските пътища, които водят до застрашаване безопасността на движението, отклоняване, прекъсване или спиране на трафика", съобщи Терзийски. Той подчерта, че пътната агенция е в постоянна връзка с органите на реда, които следят за спазването на законовите разпоредби и предприемат действия, за да не се допусне затваряне на републиканските пътища и да се стигне до инциденти.

Източник: investor

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Нт
    нтнт
    2 -6
    12:58, 3 авг 2020
    Тая е направо смешна. Чака институция да и разреши... Виж коментара
    • Sy
      system
      7 -2
      13:05, 3 авг 2020
      За теб по-важно е банкянското говедо и партньорът му ********* да продължават да крадат, слабоумен тулуп.
  • 2
    Нт
    Нтнт
    3 -1
    13:31, 3 авг 2020
    Ти слабоумен ли си, прост, неук или луд? Ти не си в час! Я иди в обора си и си нахрани хайваните заедно с тебе, ти си по-прост и от толупа бе да та ***
    • Нт
      НТС
      0 0
      15:08, 3 авг 2020
      Смахнат трол.
  • 3
    До
    До нтнт
    5 -3
    13:36, 3 авг 2020
    Ало, гърльо, ти имаш ли кураж да застанеш някъде . Щото ще се превърнеш на светулка, особено ако аз мина с колата! Боклук! Като не искаш да протестираш стой си в кочината и недей да грухтиш ! Бъзлю
  • 4
    Пе
    Пешо
    0 0
    08:31, 4 авг 2020
    Аман от леви резби комплексари без връзка с околната среда.
Последни новини