5G версията на новия iPhone може да закъснее

Qualcomm отчете печалбата си за третото тримесечие на 2020 г. в сряда и компанията информира инвеститорите за това, как преходът към 5G може да стимулира бизнеса ѝ. Освен това тя е подписала с Huawei глобално споразумение за лицензиране на патенти, което очевидно не е засегнато от забраната на правителството на САЩ за бизнес с китайската компания.

Но частта от доклада, която е най-интересна, е свързана със слуховете за премиерата на iPhone 12 с 5G.

В предстоящите си резултати за Q4 Qualcomm очаква „частично въздействие от забавянето на старта на глобалния 5G флагмански телефон“. Компанията не назовава телефона по име, но всъщност не трябва. Подобно на Samsung, този клиент вероятно е Apple, който има тенденция да пуска новите си телефони до края на третото тримесечие. През юни Broadcom предупреди инвеститорите, че подобна неназована важна премиера на телефон може да се случи по-късно през годината от обикновено - Broadcom също така продава компоненти, които Apple използва - и сега виждаме това да се появи отново в отчета на производителя на чипсети.

Каролина Миланези, главен анализатор в Creative Strategies, казва пред Engadget: „Бих си представила лесно, че това означава, че iPhone с 5G няма да излезе до последната седмица от Q3, както през последните няколко години. Подобно забавяне би било в съответствие със слуховете, идващи от веригата за доставки, но не означава непременно, че забавянето ще се отрази на Q4“.

По същия начин Аншел Саг, потребителски анализатор от Moor Insights & Strategy, изтъква, че е „много вероятно това да бъде Apple, особено когато вземете предвид, че най-решаващият период на компанията за нейния цикъл на развитие вероятно е бил ударен най-силно през пика на COVID- 19“.

Apple е съвсем близо до разкриването на най-новите си резултати и даването на насоки за инвеститорите и тогава може да чуем повече за плановете на гиганта за новите му телефони. Ако има забавяне при пускането на следващата серия iPhone, вероятно това ще стане само няколко седмици по-късно от обичайното - вероятно през октомври, вместо за септември, - но както обяснява анализаторът от Techsponential Ави Грийнгарт, „Apple със сигурност е достатъчно голямо име, за да внесе промени във финансовите очаквания на всеки доставчик на компоненти“.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини