И Надал се отказа от US Open, Григор Димитров продължава да мисли

Носителят на 19 титли от Големия шлем в тениса Рафаел Надал няма да защитава титлата си на US Open. Испанецът обяви, че ще пропусне надпреварата заради пандемията от коронавируса COVID-19.

"След много размисли реших да не играя тази година в US Open. Положението по света е много сложно, случаите на COVID-19 се увеличават. Изглежда, все още нямаме контрол върху него", заяви Надал в "Туитър".

Испанецът посочи, че оценява усилията на всички, борещи се да спасят календара в тениса. Спортът спря за четири месеца заради пандемията. "Това е решение, което никога не съм искал да взема, но реших да следвам сърцето си този път", обясни Надал.

САЩ е на първо място в света с над 4.7 млн. души, заразени с вируса, а починалите са над 150 хиляди. US Open ще започне на 31 август, като все още част от участниците се колебаят.

Григор Димитров, който се възстанови от вируса, заяви пред "Скай спортс", че е несигурен дали ще играе в Ню Йорк. "Продължавам да мисля за това всеки ден. Има толкова много въпроси и толкова малко отговори. Прекарах го (вируса), така че знам какво е", каза българинът.

По думите му за европейците е трудно, защото трябва да пътуват 12 часа до Ню Йорк и това е свързано с полети, а след това с настаняване в хотел, което означава събиране с много хора на едно място. "Надявам се никой да не се зарази, но ако това стане, нещата се усложняват. Дори да имаме споразумение с правителствата за карантина, никога не знаем какво ще стане на другия ден, така че това носи ограничения в графика."

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини