Проблеми с водата в Стамболийски от десетина дни заради аварии

Десетина дни има проблеми с водата в хасковското село Стамболийски, жалваха се местни жители в редакцията на Haskovo.net.

„Водата ту идва, ту спира в някои части на селото, ту няма налягане“, разказа жителка на Стамболийски. Тя се ядосва, че в жегите, прибирайки се от работа не може да се изкъпе, нито да си измие чиниите, нито да ползва пералня.

Кметският наместник на селото Славчо Райков заяви, че е запознат с проблема с водата, който се дължи на множеството аварии. Търсел многократно решение и съдействие от ВиК за отстраняване на повредите.

„Вчера оправиха две аварии в селото, но днес сутринта в кметството пак нямаше вода. Оказа се, че е възникнала друга повреда“, каза Славчо Райков.

Със ситуацията в Стамболийски беше запознат и главният инженер на ВиК – Хасково Лозко Лозев. Той обясни, че в селото има често аварии. Същевременно днес е станала авария на главен водопровод от помпена станция „Източна зона”, в резултат на която е нарушено водоподаването не само за Стамболийски, но и за част от Хасково. На място работи екип за отстраняване на повредата. Освен това в областния град днес има друга голяма авария, за която са разпределени други служители на ВиК. Отделно служителите са в намален състав, а работещите в момента са натоварени с отстраняване и на други повреди, казаха от водното дружество.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Пр
  Проблеми?
  15 -3
  17:17, 6 авг 2020
  Нека да има винаги проблеми ! Да живее ГЕРБ и Бойко Борисов!
  • Го
   Горския
   8 -1
   20:43, 6 авг 2020
   200 затворници от ГРОБ/ДПС
   ще подменят мрежите в Общината а 1 година
   .....
   От Напомпани мутрета и бейчета стават чудесни копачи на канали :))
 • 2
  Сс
  сс
  15 -4
  17:33, 6 авг 2020
  Поредното осиране на ВиК Хаскво , поради некъдърност ! НЕЩАСТНИЦИ !
 • 3
  Нн
  нн
  18 0
  17:50, 6 авг 2020
  Моля, моля... не само "Стамболийски" в заглавието моля... поредния ден с аварии в южните квартали на града...
 • 4
  Аб
  Абе идиоти
  13 -1
  21:27, 6 авг 2020
  Какво става нямаме вода цял ден кога ще я пуснете бе скапаняци мръсни защо ще плащаме пи скъпа вода като даже я няма
 • 5
  Я
  Я
  4 -2
  12:03, 7 авг 2020
  Смешници са тези от ВиК. Само с аварии се оправдават. Ама дали е така не се знае. Некадърност.
 • 6
  Ни
  Николова
  3 -2
  12:41, 7 авг 2020
  И в кв.Болярово днес няма вода. Какво става??? Никой не вдига телефона, няма информация и в сайта на ВиК???

Хороскоп за 24.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
24 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
24 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
24 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
24 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
24 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
24 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
24 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
24 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
24 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
24 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
24 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
24 сеп 2020
Последни новини