Спецакции в цялата страна, полицията вдигна палатковите лагери от кръстовищата

Полицията вдигна палатковите лагери в цялата страна. Акцията започна в 4.30 часа в петък сутрин. Възстановено е движението по всички кръстовища, които бяха блокирани, съобщават от полицията.

В София бяха организирани три палаткови лагера - на "Орлов мост", пред сградата на Ректора на СУ и на площад "Независимост". Движението по всички линии на градския транспорт е възстановено по обичайния им маршрут, съобщават от Столична община.

Вдигането на палатковия лагер на "Орлов мост" е започнало малко преди 5 часа сутринта в петък.

"Бях тук, всичко беше нормално. Дойде голямо количество полиция", разказват протестиращи. Според протестиращите ситуацията е била стресираща.  Те твърдят, че има и задържани. 

Спецакция на полицията се е провела и в Пловдив, Варна и Стара Загора.

Блокираното с палатки от протестиращи кръстовище пред сградата на община Варна е освободено рано тази сутрин, съобщи комисар Илиян Илиев - началник отдел "Охранителна полиция" в Областната дирекция на МВР в крайморския град.

Той обясни, че поради нарушаване на обществения ред на кръстовището се е провела специализирана полицейска операция тази сутрин за възстановяването на обществения ред. На място полицаите са установили 17 лица, на които е разпоредено да преместят палатките и да напуснат кръстовището, за да може да бъде възстановено движението и общественият ред на това място. По думите на Илиев те са съдействали напълно и сами са преместили палатките от кръстовището, за което им благодари.

Двама от протестиращите не пожелаха да изпълнят разпореждането и да се преместят и бяха задържани и отведени в първо РПУ, където им бяха съставени актове по Закона за движение по пътищата и по закона за МВР за неизпълнение на полицейско разпореждане, каза още комисар Илиев. Те са предупредени да не нарушават обществения ред, след което са освободени.

Той уточни, че при задържането те не са оказали съпротива и срещу тях не е използвана физическа сила.

Районът в момента се охранява, а гражданите са преместили палатките си на място до общината, за което на 15 юли е подадено заявление за провеждане на протест. Те подадоха заявление за това място и в момента палатките са им там, каза комисарят. В отговор на въпрос как ще се действа, ако след 18 часа отново бъде блокирано кръстовището, Илиев посочи, че протестиращите ще бъдат отново предупредени и спрямо тези, които не желаят за изпълнят разпореждането, ще бъдат взети същите мерки като тази сутрин. Илиев каза още, че часът за полицейската акция е избран, защото по това време ще има най-малко напрежение и уточни, че полицията също не желае да се създава допълнително напрежение. 

И в Пловдив е премахнат палатков лагер от възлово кръстовище на "Баня старинна", съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. Тази сутрин е възстановено преминаването през кръстовището на бул."Цар Борис III Обединител" с бул."Шести септември". Вдигането на палатковия лагер на "Баня старинна", разпънат снощи, е започнало малко преди 5 часа сутринта. Голяма част от събралите се са заявили пред униформените, че поставените палатки не са техни, което не е възпрепятствало премахването им. Полицейските служители са проверили 37 лица, съставени са 35 акта за установяване на административни нарушения от ЗДвП - глоби в размер от 20 до 50 лв. И един акт по Закона за българските лични документи. Няма задържани лица.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

  • 1
    Ма
    Мария
    12 -10
    09:41, 7 авг 2020
    Репресия!
  • 2
    Ан
    Антимафия
    8 -9
    09:55, 7 авг 2020
    Гърбавите си търсят белята.
  • 3
    Ге
    Георги
    14 -9
    09:55, 7 авг 2020
    Милицията възстанови корупционния ред в страната!
    В пленената държава, в която всеки сам се грижи за сигурността си посредством частни инициативи, каква е ролята на полицията, освен да охранява статуквото от народния гняв, с парите на поробените по места гласоподаватели и откраднати от върхушката бизнеси?
    Борисов и компания върнаха България в 90-те години, възстановявайки естествения хабитат на мутрите, каквито те са до един.
  • 4
    Ба
    Баба ти
    12 -8
    09:58, 7 авг 2020
    Това е положението – кръв повръщам,власт не връщам. Нагъл, безочлив, крадлив и т.н. Ако иска гражданска война, сигурно ще я получи. ТОЙ Е БЪЛГАРСКИЯ ПИНОЧЕТ. Този тип наистина се е взел на сериозно и не може да проумее, че е много страшно сам да си повярваш, че си много велик. Само, че господин мутра, животът е като един супермаркет, влизаш в него и пазариш, но рано или късно стигаш на касата и трябва да плащаш, а той вече е стигнал там. Позор българи, резил, на Европа не и пука, че техните пари са в неговия джоб. Не и пука, че в 21 век ПИНОЧЕТ е не само в България, но и в Европа и правят дослук с него. На бунт българи, аз отивам на площада.
  • 5
    Бъ
    Българин
    4 -2
    10:09, 7 авг 2020
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • Бъ
      Българин
      9 -7
      11:12, 7 авг 2020
      След като толкова дълго се отлага народния съд и българина се прави на евроатлантически демократ, джендър, борец за негърска правда, фен на гей паради …………… съвсем нормално се стигна до мутроманархия. Нали все някой трябваше да охранява заграбеното от народа? Стига с тези „мирни“ протести! Срамно и жалко е да искаш разрешение за да протестираш и да си „толерантен“ към тези които те бият и унижават от позицията на овластените заптиета! Стига сме били миролюбиви и толерантни към душманите, че чак ще се наведем да разтворим бузи в знак на съпричастност към клетите заптиета! Бий, да те уважават! Българоубийците, националните предатели и всички техни фенове ** ********. Не забравяйте, че хората никога не се променят, просто намират нови начини да ви излъжат!
    • Ре
      Редакция
      5 -5
      11:17, 7 авг 2020
      Не отправяйте призиви за смърт, изразете емоциите си и собствената си позиция без да замествате личности или недостоверни исторически препратки. Иначе отиваме във времената на Народния съд или в промяна на недопустими коментари. И без обиди.
  • 6
    3,
    3,14
    8 -4
    10:23, 7 авг 2020
    На заседание на министерския съвет,министър-председателят попитал има ли мутри и ако има да се изправят!Никой не помръдвал!След няколко минути се изправил Томислав!"Защо стана,бе?"Защото виждам,че само Вие сте прав и да Ви правя компания-едва промълвил Томиславчо.
  • 7
    19
    1955
    9 -5
    10:25, 7 авг 2020
    Не мога да разбера защо само полицаите искът това правителство?
  • 8
    Ст
    Стан
    9 -6
    10:30, 7 авг 2020
    Това не е нито Милиция, нито Полиция!
    Това са МУТРИТЕ на МАФИЯТА!
    Протестите трябва да продължат!
    Хора – излизайте! Не си стойте безучастно в къщи!
    За защита на Държавата ни!
    Оставка на Престъпното управление на лицето Бойко Методиев Борисов и шайката му !
    Оставка на Мафиотската бухалка Гешев – „Гл. Прокурор“ на България !
    МУТРИ ВЪН!
  • 9
    Де
    Демокрация
    10 -2
    11:15, 7 авг 2020
    Ами, народопсихология – всеки си е „свободен електрон“ и сам си избира посоката на движението си.
    А от математиката знаем че сумата от няколко вектора зависи от посоката на всеки един – ако всички са в една посока, резултата е максимално голям. А разнопосочни ли са (вкл. и противоположни), резултата е минимален, или дори обратен.

    За голямо съжаление наблюдаваме и много егоизъм в лицето на недоволните от протестите и блокадите – нарушавал се „рахатлъка“ им да тръгват по-рано за работа, за да компенсират задръстванията в трафика. А забравиха ли как са живели без лични автомобили преди 30-тина години, когато трябваше да се чака 20-тина години за ред за покупката му?
    Туристическия бизнес също понасял неудобства от блокираните кръстовища!

    Ами, госпожи и господа егоисти за личните си неудобства и интереси, не бъдете разнопосочни и/или противоположни електрони. От това губят не само тези които „нарушават рахатлъка“ ви, но и самите вие – т.е. губим всички! И ако не разбирате какво по-точно губим – ами повече и по-големи кражби водят до по-малко приходи в бюджета, от там ниски пенсии, калпаво здравеопазване за което дори ще доплащаме, и всичко друго което на всеки нас не му харесва.

    Госпожи и господа с нарушени лични удобства от протестите, вие повече губите отколкото печелите с това си недоволство. Обществата с по-висок стандарт на живот (заплати, пенсии, здравеопазване, образование, …..) са си го извоювали именно с борба против корупцията и безнаказаното крадене, преминало през протести и барикади. Никой не им го е дал даром и насила. Отворете си очите, и не гледайте егоистично само до върха на носа си – освен ако не не сте от страната на крадящите, разбира се!
  • 10
    Ди
    Димитров
    5 -3
    12:31, 7 авг 2020
    Това, което направиха мутрите, още в началото на „демокрацията“ е, че направиха хората да се страхуват, от всичко и навсякъде. По този начин, тези, които друго не искат и не могат да правят станаха необходими, полезни и сравнително добре платени, станаха бодигардове, охранителни, пазачи.
    Помислете, каква Голяма част от работоспособност БГ „мъж“ се занимава с нищо не произвеждаща дейност. Седене, чоплене на носа, когато се наложи– тормозене на някой/някои.
    Ще се оправим, при това състояние на нещата, ама, друг път.
  • 11
    Ка
    какви
    6 -4
    13:13, 7 авг 2020
    какви ти спецакции? Типични шпицкоманди по времето на Хитлер. Няколкократно повече въоръжени п олицаи срещу 5-6 нищо неподозиращи човека. Освен, че е подло, но и противоконституционно. защо не атакуваха когато имаше повече хора , а в късна доба. Това е тактиката на мафиота, на мръсника. Това не са българи, това са яничари, които храним с парите си.
  • 12
    Бр
    Браво на полицията
    8 -7
    13:23, 7 авг 2020
    Браво на полицията!
    Нормалните работещи хора грижещи се за семействата си Ви благодарят!
  • 13
    Ко
    кондор
    8 -1
    13:27, 7 авг 2020
    Две трети от българите не подкрепят Б.Б., но не подкрепят и протестиращите, които искат единствено хаос в страната. На никой не му се иска Курнелия Нинова да вземе властта, още повече, че само след 6 месеца са редовните избори. Без да съм подкупен, ********* или мутра, аз не искам хаос в страната,
    от който хаос ще се възползва най-долната утайка на обществото и разни черепи, и червени ... Затова подкрепям действията на полицията напълно съзнателно. Този мач с хаоса вече съм го играл през 1996-97.
  • 14
    Ка
    Какво
    1 0
    08:56, 8 авг 2020
    Какво ти браво на полицията. Защитиха корупцията и крадливите. От такава полиция няма полза. Кои са нормалноработещите, калинките от герб. Та всички знаещи и можещи ги съкратиха. Работят само тези които са без мнение и ги мачкат като пластелин.
Последни новини