Досъдебно производство и проверка в ОД на МВР-Кърджали

Досъдебно производство за нарушени противоепидемични мерки е образувано в РУ-Ардино по чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс. Полицейски служители установили, че 55-годишен местен жител не спазил задължителна 14-дневна карантина, определена от здравните власти.

Проверка за пуснати без надзор четири кучета в село Плазище е започната в РУ-Джебел с постановление на Районната прокуратура в Момчилград. Случаят се изяснява след подадена жалба, че 51-годишният собственик на животните не полага грижи за тях и ги оставя да се движат свободно в населеното място в нарушение на правилата за безопасност. Група „Охранителна полиция“ в управлението извършва проверката.

ПТП. 55-годишен катастрофирал с „Опел“ вчера около 6 часа по пътя между селата Пресека и Добромирци. Водачът загубил контрол над управлението, излязъл извън пътното платно, блъснал се в скат и се преобърнал в дере. Мъжът е бил транспортиран от екип на Центъра за спешна помощ в кърджалийската болница и след преглед в Спешното приемно отделение освободен за домашно лечение. Тестът за алкохол е с отрицателен резултат. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

 Два екипа на пожарната в Кърджали и един от Подкова са гасили големи площи запалени сухи треви и храсти вчера. Най-големият пожар е бил в землището на село Пепелище, където около 13 часа огънят обхванал около 10 декара. Осем огнеборци локализирали и загасили пламъците. Втори път екип на кърджалийската пожарна около 19 часа гасил пожар на същото място. Четирима пожарникари от Подкова потушили около 3 декара горящи треви в землището на село Чорбаджийско. Няма нанесени щети при пожарите.

Спасителен екип на службата в Кърджали отключил апартамент в областния град, където имало трудно подвижна възрастна жена. Сигналът е подаден около 9 часа вчера и последвала незабавна реакция на спасителите.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини