Затвориха АМ”Марица” между Харманли и Любимец. Тръгна нов пожар до Изворово

Изображение 1 от 4
     

    Участък от АМ “Марица” между Харманли и Любимец е затворен заради силното задимяване от пожара между селата Рогозиново и Българин, който тръгна днес по обед.

    Огънят се вихри вече на площ от над 5000 дка. Част от фронта е в горски масиви-борове и широколистни дървета. Горят пасища, сухи треви и храсти. На терен са 12 екипа на Пожарната от Харманли, Хасково, Кърджали и Пловдив. С техника на място са и служители на Община Харманли, помагат служители и от общинските предприятия „Горска компания“ и  „Чистота“, както и от Държавното горско стопанство. Много доброволци от Харманли, Рогозиново и Българин също са се включили в потушаването на огъня, съобщиха от община Харманли.

    Силният вятър, който постоянно сменя посоката си, допълнително затруднява гасенето. 

    На място са комисар Вълчев - Директор на РД ПБЗН Хасково, който лично ръководи гасенето,  Кметът на Община Харманли Мария Киркова, както и главен инспектор Слави Спасов Началник на РС ПБЗН Харманли.

    Поради гъстият дим временно са затворени пътищата между Харманли и с. Българин и пътя Харманли – с. Рогозиново.

    Част от пожарните екипи са насочени към нов пожар, възникнал в землището на с. Изворово.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Пр
      Проста Харманлийска Пуцка
      9 -4
      18:12, 7 авг 2020
      Който Дървар ми плати данък рахат,
      може да пали
    • 2
      Ма
      Май май
      9 -2
      20:38, 7 авг 2020
      Всички тия от Харманли и Любимец, дето заради тях и техните дружки изгониха хора от работа - сега им се връща. Не е случайно нищо, което се случва! Не може прости женички от село Харманли и Любимец да бъдат назначавани само щот са градски на директоршата! Не може толкоз злост и мръсотия да се изсипва и този отгоре да стои безучастен. Когато баланса между човешкото и нечовешкото е нарушен - нещата се объркват напълно. А най-големите злобари го отнасят и всички покрай тях също. Спрете да се замозабравяте и оставете и другите да живеят, да дишат, да се трудят - ДОСТОЙНО, а не да мачкате!
      • Тр
        Трифончето
        8 -1
        22:33, 7 авг 2020
        Харманли е отчайващо изостанало чалгаджийско градче.
    Последни новини