Къща горя в Конево, пожарникарите предотвратиха прехвърлянето на огъня в съседите

Къща е горяла в село Конево на 8 август около 15 часа. Петима пожарникари с два пожарни автомобила били изпратени след подадения сигнал за потушаване на огъня. Изгорели: 120 кв. м покривна конструкция, 24 кв. м покрив на гараж, два навеса, техника, мебели. Огънят бил загасен, преди да се прехвърли върху близки сгради. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство, а причините за пожара са в процес на изясняване. Екипи на пожарните служби в Крумовград и Кърджали, двама доброволци от формированието в Крумовград, 30 души местно население гасили около 250 декара горящи сухи треви и храсти в землището на село Странджево на 8 август около 18 часа. Небрежна работа с огън причинила запалването. Огънят унищожил 320 метра тръби за напояване, 400 м кабел и бил локализиран, преди да се прехвърли на голям площ със селскостопански посеви. Екип на крумовградската служба загасил около декар запалени треви и храсти в село Черничево на 8 август около 18 часа. Шестима огнеборци от службата в Кърджали загасили 5 декара сухи треви и храсти в землището на село Седловина на 8 август около 18,30 часа. Три екипа от кърджалийската и крумовградската служба загасили на 9 август сухи треви и храсти в Кърджали, в землището на село Седловина и в Крумовград. Няма нанесени щети.

12 пожарникари с 4 противопожарни автомобила от РДПБЗН-Кърджали били изпратени в помощ на РСПБЗН-Хасково и РСПБЗН-Свиленград.

Екип на службата в Кърджали помогнал за пренасянето на болна жена до линейка на 7 август около 18 часа. Спасителни екипи обезопасили паднали електрически кабели в селата Ридино и Подкова до пристигането на специалисти от Електроразпределителното дружество. Пожарникари отстранили паднали дървета на пътните платна в Кърджали и село Звънарка.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини