Разрешиха пиенето на вода от чешмите в 21 села в Хасковско

За питейни нужди и приготвяне на храна е разрешена водата в 21 села от Хасковска област, доставяна от зоните за водоснабдяване „Момково“ и „Георги Добрево“.

Това става със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция в Хасково д-р Соня Димитрова на база резултатите от последните проби на водата, които са в норма.

Зона за водоснабдяване „Момково“ захранва с. Момково, с. Димитровче, с. Костур, с. Левка, с. Михалич, с. Младиново, с. Мустрак, с. Пашово, с. Пъстрогор, с. Райкова могила, с. Сладун, с. Чернодъб, с. Щит, с. Браница, с. Дрипчево, с. Изворово, с. Черепово, с. Оряхово и с. Васково.

Зона за водоснабдяване „Георги Добрево“ захранва любимешките села Георги Добрево и Йерусалимово.

Припомняме, че тестването на водата се наложи заради ситуацията от 27 юли с измрелите 28 крави след водопой от канал, вливащ се в река Марица край Димитровград. Първоначално беше спряна водата на общо 48 населени места от Хасковска област, по поречието. По-късно бе пусната, но само за битови нужди, а от днес е годна за пиене в посочените села.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ми
    Минас Ованес КЕРКЕНЕС
    10 -2
    22:17, 11 авг 2020
    Тая вода от чешмите нека я пият тези от РЗИ начело с КАКА СОНЯ пичовете от ВиК и Станиславчо кмета с неговите общинари --- НАЗДРАВЕ
  • 2
    Ха
    Ханко
    8 0
    23:16, 11 авг 2020
    Много правилно предложение, подкрепям го изцяло. Събират се всички гореизброени плюс областната управителка с нейните експерти на една маса в заведението на Цвети Лалов и в пряк ефир пият по 500 мл чешмяна вода. Ако до един час всички са здрави, то водата е годна и отговаря практически на показателите и нормите.
Последни новини