Ден 35: Архимандрит Дионисий обвини управлението на Борисов за националната катастрофа

За 35-та поредна вечер граждани се събраха на площада пред Министерския съвет, президенството и парламента, за да поискат оставката на правителството и на главния прокурор.

От трибуната Николай Хаджигенов, един от организаторите на протеста, прикани хората да бъдат утре в 9.00 ч. пред сградата на Народното събрание, където депутатите ще заседават извънредно. Той ги призова утре да носят домати и яйца пред парламента.

Студентка, която учи във Франция, организатор на протестите там каза, че българите в чужбина са с протеста от самото начало. Тя припомни, че преди две седмици 24 града по света са протестирали против властта в София. Тя каза, че българите в чужбина протестират, защото за тях България винаги ще бъде тяхната държава.

На площада се чуват скандирания "оставка" и Мутри вън".

Архимандрит Дионисий каза от трибуната на протеста, че управляващите трябва да си извадят тапите от ушите и да чуят протестиращите. Национална е катастрофата, която управлението на Борисов ни доведе, заяви Дионисий. Според него трябва да поискаме Борисов да върне най-високото отличие "Св. Иван Рилски" и да се моли за прошка.

Движението при т.нар. Триъгълник на властта е спряно, продължава да има няколко палатки на протестиращи. В района има слабо полицейско присъствие. Затворено е движението и на кръстовището при Ректората, както и на Орлов мост.

По-рано вечерта имаше протест пред посолството на Германия у нас с искане да обърнат внимание на положението в страната ни и на ширещата се корупция и да оттеглят доверието си от българското правителство.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    От
    Отец Лонгурий
    5 -8
    11:19, 13 авг 2020
    Интересно тоя ДИОНИСИЙ защои не си гледа църковните дела а тръгнал с политика да се занимава Явно мисли че му е време да го изберат за митрополит
    • От
      отец Герберастий
      3 -2
      17:18, 13 авг 2020
      Интересно защо крадецът Бойко Борисов не е в затвора, а продължава да краде.
    • Са
      Сами си направете сметка
      1 -3
      19:02, 13 авг 2020
      ,, Барометър България'' : 70.8 % от българите не искат предсрочен вот.................................................................... .

      На въпрос дали одобряват протестите, с които се иска оставка на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, подкрепа изразяват 26,1 на сто от анкетираните,...... 60,5 на сто не одобряват протестите, а 13,4 на сто не могат да преценят или не дават отговор.

      На въпроса "искате ли оставка и незабавни предсрочни избори" 20,3 на сто от анкетираните отговарят положително...... , 70,8 на сто - с не", а 8,9 на сто не дават отговор или не могат да преценят.

      Според данните, ако днес се провеждат парламентарни избори, четирите сигурни формации, които биха попаднали в Народното събрание, са ГЕРБ с 25 %...... БСП с 12%..... ДПС с 7.8 %и Обединените патриоти с 7,5 %....

      Партиите на Слави Трифонов "Има такъв народ" (с 3,4 на сто подкрепа), на Христо Иванов "Да, България" ( с 3,1 процента подкрепа) и евентуален политически проект на Мая Манолова (1,2 на сто) остават под четирипроцентната бариера за парламентарно представителство, показва сондажът.
      Честито и наздраве!
    • На
      на Лонгурий
      0 0
      20:00, 13 авг 2020
      Дионисий е изгонен от църковната власт и живее при Ренета Инджова и си запълва времето за да не скучае ходи по протестите, освен това май че е обратен и нали разлибаш....
Последни новини