Рибар се удави в язовир "Доспат" два дни го издирвали водолази

Рибар се удави във водите на язовир Доспат, а тялото му е било извадено след подаден сигнал за помощ. Трагедията се разиграла на 15.08.2020г., сигналът подаден в 13:20 часа на тел.112 с искане за оказване помощ за издирване на мъж във водите на язовир Доспат.

По първоначални данни се предполага се, че 55-годишен мъж е паднал във водите на язовира от лодка. Риболовецът се е качил на лодка и навлязъл в язовира в района на местността „Хановете“, но паднал от лодката и изчезнал във водите на язовира.

На мястото незабавно бил изпратен екип на полицейския участък в Сърница, както и екип от трима водолази от РСПБЗН-Пампорово и един водолаз от службата в Доспат, с помощта на водолазна екипировка, под ръководството на служител на РДПБЗН-Смолян.

През целия ден в събота спасителите издирвали тялото, но без успех. В неделя действията но търсенето продължили и през деня то било открито и извадено от водолазите на брега на 16.08.2020г. около 11:00 часа от район, който се намира в акваторията на Сърница.

Установено е, че това е 54-годишният С.В. от софийското село Нови хан.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини