Ден 49: Времето изтича

На 49-ия ден на протести в София демонстрантите донесоха на пл. "Независимост" свое гражданско шкафче, което ще събира аргументи за оставката на правителството през следващите вечери и часовник, отброил по думите им оставащото време на кабинета на Бойко Борисов.

"Времето му изтича", каза от сцената на протеста Арман Бабикян. Върху шкафчето имаше бели листа и химикалки, както и будилник.

"Решихме да събираме гражданското мнение и затова има лист и химикал и всеки има шанс да напише своите мотиви за оставката на Борисов и неговия кабинет и за предсрочни избори. Пишете мотивите си. Това ще го правим тази вечер, но и в следващите дни, по-късно ще го оставим до палатките. Шкафчето с мотивите на гражданите е важното нещо, което управляващите трябва да чуят, защото това е вашият глас, свободният глас на българите", подчерта Бабикян.

Обстановката е спокойна. Хората са категорични че оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов няма да промени нищо.

"Той е една незаменима фигура. Искрено се надявам да не му подпишат оставката, защото ние така или иначе тук вече 49 дена искаме оставката на цялото правителство, дори на главния прокурор", заяви един от протестиращите пред БНР.

"Една малка оставка за нас, един голям скок в развитието на Барни Ръбъл", написа по-рано днес в социалните мрежи Арман Бабикян.

От "Отровното трио" заявиха още, че не хвърлят годна за ядене храна по време на протестните демонстрации.

"Всички яйца и домати са преоценени и не са качествени за ядене. Купени са със собствени средства или от дарения", обясни Бабикян.

"Ще отговоря на Шехерезадите, които ни упрекват, че хвърляме храна вместо да нахраним бедните. Борисов, Ваша работа е да ги нахраните. Затова плащаме данъци", допълни той.

Протест срещу блокадите и за импийчмънт​ на Радев

За трета поредна вечер пред НДК пък се събраха граждани, които осъждат действията на блокиралите възлови места в София и настояват за импийчмънт на президента Румен Радев, когото наричат "разединител на нацията".

Сред демонстрантите се чуват разнопосочни коментари относно подадената оставка от правосъдния министър Данаил Кирилов. Изразени бяха гласове в негова подкрепа: "Не трябваше да я подава. По този начин те непрекъснато ... Кой не освободиха? Горанов? Предишния министър на вътрешните работи? Сега правосъдният! Това са оставки под натиск и нищо друго".

"Блокадите са незаконни, правят живота на гражданите невъзможен в този град, какво става от другата седмица нататък? Не искаме да влизаме в прекалено политически разговори, просто имаме състояние на беззаконие и анархия в столицата", каза инициаторът на подписката Николай Колев.

Протестите в страната

Протестно автошествие срещу управлението на България блокира за час движението в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе.

"Искаме оставката на премиера, на правителството и на главния прокурор. Искаме смяна на системата. Искаме да живеем в държава без корупция и да ни управляват интелигентни хора", каза Зорница Ранева, организатор на протеста.

Участниците в недоволството спряха автомобилите си в кръговото кръстовище край "Дунав мост" и скандираха "Оставка!". Част от тях извиха и хоро на пътя. Екипи на полицията регулираха и пренасочваха трафика по обходни маршрути.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Тя
    Тя
    7 0
    14:51, 27 авг 2020
    Времето изтича на самия протест. Станя ясно че е дирижиран, нагласен, безплден и неориентиран.
    • Да
      Да
      0 -3
      16:50, 27 авг 2020
      Всеки ден излиза по телевизията някой гърбав и обижда народа на стадо , маймуни , сган. Между тях си се обиждан на прости футки. Шибат се с 200. И ти искаш да ми кажеш ,че това правителство има бъдеше. Или си чиновник на хранилка или си на две цигарки марихуана
Последни новини