Ден 51: 2 септември идва, гответе се. "Гражданска стража" пред Румънското посолство

С обичайното протестно шествие до блокирания Орлов мост приключи 51-вият антиправителствен протест в столицата. Хората отново се събраха пред сградата на Президентството около 20 часа.

Остават непроменени исканията на протестиращите за оставка на правителството на Бойко Борисов, както и на главния прокурор, служебен кабинет и предсрочни избори.

От т.нар. "Отровно трио" отново призоваха хората на планирания масов протест на 2 септември, когато се очакват да започнат редовните заседания на парламента в сградата на бившия Партиен дом.

"2 септември идва, гответе се, елате с бели дрехи или тениски с надписи "Мутри, вън". На 2 септември в 8 часа сутринта ще обявим, че нас наистина не ни е страх и че е време те да си отиват сега и завинаги", обяви от трибуната през Президентството адв. Николай Хаджигенов - един от "Отровното трио".

Демонстрантите продължиха с хепънинг на палатковия лагер на Орлов мост, като и тази вечер има импровизиран концерт. Там има и проява и на графити артисти. На голям платно е нарисувана огромна тиква - окарекатурения образ на премиера.

Вечерта се размина без обичайните акции пред прозорците на Министерския съвет, където демонстрантите при предишните протести я замерваха с различни предмети.

В София остават затворени трите възлови кръстовища - пл. "Независимост", при Ректората и на "Орлов мост".

Паралелно с днешния протест в София се проведе и контрапротест, но той не се състоя пред пилоните на НДК, а само пред Румънското посолство.

Организаторите на демонстрациите срещу президента и срещу блокадите в столицата са обявили пред Столичната община и пред МВР, че временно преустановяват протестните си акции пред НДК.

Тази вечер акцията пред Румънското посолство, която е озаглавена "Гражданска стража", бе с цел да се опази от блокиране възловото кръстовище на булевард "Ситняково".

Граждани от различни квартали са се подписали в подписките, които организаторите пуснаха преди дни - едната за импийчмънт на президента Радев, а другата срещу блокирането на възлови кръстовища в столицата.

Участниците са запознати от медиите за нападението над един от организаторите на протеста срещу блокадите Георги Флоров.

Контрапротестиращи не скриха възмущението си и смятат, че президентът, когото те наричат "разединител на нацията", е в основата на подобни деяния и го призоваха да се разграничи.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Та
    такаа
    5 0
    10:42, 29 авг 2020
    Интересен факт. Запада мълчи. Явно колонията се управлява от точния човек.
  • 2
    Га
    Ганчо
    5 0
    11:32, 29 авг 2020
    Абе гледам вчера тоя контрапротест 30 пенсионера получили вече надбавката към пенсията и 10-тина орки всичките маскирани да не им се виждат лицата . И оня жоро гейски дето се беше омазал с кетчуп крещи с женското си гласче
    Абе жоро го разбирам той е грешка на природата дошъл е на този свят след пиянска вечер .Орките те за 20 лева и жената продават. Само ония пенсионерите не ги разбирам ама явно изхабение мозък си оказва влияние
  • 3
    Из
    изненадам
    4 0
    11:40, 29 авг 2020
    Абе отровното трио тръгналите сте тоя и оня да сваляте а един откровен п---раст Флоров и едно ММА наркоманче дето чука дърти журналистки ви направиха смешни. Туширайте ги навреме щото ще ви се качат на главата
    • Ол
      Олег
      0 0
      14:59, 29 авг 2020
      По твоята логика излиза, че квото и да стане все протестиращите са виновни:
      -правят блокада на румънското посолство - виновни
      -нападат ги с коли на ръмънското - виновни
      -нападат им палатковия лагер - пак са виновни

      Нали медиите са купени и почти никоя не отбеляза, че вчера на изслушването в подкомисията на ЛИБЕ за севте в Европа се е случило управляващите (правителство, прокуратура и КЗД) да се оплачат от народа си, че ги тормози!
    • Из
      изненада
      1 0
      17:14, 29 авг 2020
      Не Олег не ми разбра мисълта. Говорех че разни примати като флоров и стъкито ще им се качат на главата заради мига известност и няколко долара повече.
  • 4
    ?
    ?
    2 0
    15:53, 29 авг 2020
    при повече от 70 -80 % безбожници - неверници в нашето общество шанса такъв да се възкачи отново е доста голям. Пак толкова Към 80 процента. Докато народа не започне да възпитава децата си във вяра в Бога и вършене на добри дела и чак след като тези деца пораснат . Чак тогава е възможно да очакваме едно по- добро общество. До тогава ще са мъки
    • Пр
      Про
      0 0
      18:02, 29 авг 2020
      Опитвал ли си на примати да говориш за бог😈той олигофрена знае само ракията салатата и чалгата ти му говориш за бог
Последни новини