В първия ден на септември - опасно горещо дори и в Смолян

Първият ден на септември настъпва с опасно горещо време. Дори за област Смолян е обявен жълт код за екстремални горещини, като на отделни места в областта температурата ще се покачи до 34 градуса. Жълтият код за високи температури е в сила за общо 24 области в страната. Пощадено от горещините е единствено Черноморието.

През целия ден ще бъде слънчево и горещо. В следобедните часове и до полунощ над западните райони от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток,
който след обяд в Северозападна България ще се ориентира от северозапад, ще се усили до умерен и с него ще започне да прониква по-хладен въздух. Максималните температури ще са предимно между 34° и 39°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в Западна Стара планина, Витоша и Рила ще превали и прегърми. Ще духа до умерен югозападен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра - около 21°.

Утрото в Смолян е ясно и безоблачно, с температура от 13 градуса и лех полъх на вятъра. Слънцето ще припича и в часовете между 14 и 16 температурите ще достигнат максимума от 27 до 30 градуса, на места термометърът ще достигне 34 градуса.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини