Агенцията по заетостта стартира второ проучване на работодателските потребности от кадри

От 1 септември стартира второ за годината проучване сред работодателите за конкретните им потребности от работна сила. Проучването се провежда на основание чл. 10, ал. 2, от Закона за насърчаване на заетостта, съвместно с Комисиите по заетостта към Областния съвет за развитие в 28-те области в страната, два пъти в годината – през февруари и през август.

Второто за 2020 г. анкетиране на работодателите ще се извърши през периода от 1-ви септември до 16-ти октомври 2020 г. (вкл.). За целта е актуализиран приложения през 2019 г. електронен /on-line/ анкетен формуляр. Същият е предназначен за работодатели от формирана статистическа извадка за всяка област – представители на различни групи по големина, икономическа дейност и др., с което ще се формира национална представителност на проучването.

За работодатели, които не попадат в извадката, но желаят да попълнят анкетата, е изготвен друг електронен формуляр, който ще бъде достъпен от сайта на Агенцията по заетостта след 28.09.2020 г.

Анкетният формуляр е достъпен за попълване на официалната страница на Агенция по заетостта, както и на електронните страници на областните администрации в страната:
http://survey.az.government.bg/index.php/142311?lang=bg
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини